BIO

Ne bodo vas okužili s kakšnim nevarnim virusom, pač pa z glasbo, za katero še na srečo niso odkrili protistrupa. Infected je mlada skupina, ki se ne želi omejevati – ne žanrsko niti izpovedno.
Po letih kaljenja, so nase prvič opozorili leta 2016 z zmago na Rock vizijah v Novi Gorici, Bitki bendov v Mariboru in Špil ligi v Kinu Šiška, so leta 2018 izdali svojo prvo, z videospotom pospremljeno avtorsko pesem – Miselne ceste. Skladba je predstavljala le posamezen delček albuma Kolaž, ki so ga premierno predstavili decembra 2018 v mariborskem Kinu Udarnik.

»Kolaž je prvenec, ki zveni, kot so pred eksplozijo interneta nujno zveneli prvenci skupin, ki so obetale. Produkcijsko ni (pre)drzen in je v tem oziru vizitka za skupino, željno prodora.« (Jaša Lorenčič)

V letu 2019 so kot zmagovalci natečaja nastopili na glavnem odru hrvaškega INmusic festivala, kasneje pa v sklopu turneje Tour de Kauch svojo glasbeno okužbo širili še po slovenskih dnevnih soba in tik pred izbuhom epidemije covid-19 okužili s svojo glasbo še poslušalce na Antivalentinovo #2.

NOVICE

VIDEO