Kratek vodič po Spotify for Artists v 10. korakih

Glasbeniki in njihovi managerji imajo sedaj možnost dostopa do Spotify for artists platforme, kjer lahko sami pregledujejo in urejajo svoje podatke. 

1. Za prijavo je potrebno odsurfati na https://artists.spotify.com  

!! Platforma je za našo regijo zaenkrat na voljo zgolj v angleškem jeziku !!

2. Klikniti gumb “Continue”.

3. Odprite drugo okno brskalnika pojdite na open.spotify.com in preko iskalnika (Search) najdite profil, ki ga želite upravljati  (https://open.spotify.com/artist/NekeNaključneČrkeInŠtevilke). Skopirajte ga, ker ga boste potrebovali v naslednjem koraku)

4. V prostor pod What profile are you claiming prilepite naslov, ki ste ga kopirali v prejšnjem koraku. Odpre se vam tudi slikica s profilom, na katero kliknete da potrdite izbiro. 

5. Če je profil pravi, potrdite izbiro z gumbom “Yes, Claim it”

6. Izberite Spotify račun s katerim se želite prijavljati v profil. (lahko ustvarite tudi novega)

7. Vpišite svoje ime, priimek, email (na katerega boste dobili potrditev o uspešnem kreiranju), vašo vlogo (artist, manager,…). Obkljukajte Nisem robot in kliknite na Next. 

8. V naslednjem koraku lahko s klikom na povezavo izberete možnost, da vas že obstoječ administrator strani povabi v ekipo. S tem se tudi zaključi proces. Lahko pa kliknete Next, kar vas bo poneslo na novo stran.

9. Tu lahko izberete overitev preko že obstoječega računa za socialna omrežja ali pa vpišete naslov vaše spletne strani. (v našem primeru smo izbrali spletno stran saj poveza na predlagan Twitter račun ni bila prava)

10. In to je to. V roku 3 dni vas b o Spotify obvestil preko e-naslova, ki ste ga vnesli v 7 koraku.

Na elektronski naslov boste dobili sporočilo z naslovom “Welcome to Spotify”. S tem ste prevzeli svoj profil na Spotifyu.