AJDA STINA TUREK je predana pevka, glasbenica, po izobrazbi pa diplomirana jazz pevka, ki je študirala na prestižnem Berklee College of Music v Bostonu, smer Vocal Performance.
Letos je opravila tudi magistrski študij sodobnega petja in glasbene produkcije v Španiji na Berklee College of Music Valencia.
Ajda obožuje jazz in musical, vedno bolj pa tudi moderno glasbo. Letos sta prvič združila moči z avtorjem in producentom Kevinom Koradinom, skupaj sta napisala glasbo. Nastala je filmska, dramatična skladba, po tujih merilih bi pesem lahko žanrsko označili za ‘adult contemporary, classical crossover, pop, rock, gospel’ skladbo, ki nosi naslov TATOVI TELES in črpa navdih iz bogate zakladnice različnih glasbenih zvrsti.
Pesem daje tudi močan poudarek besedilu, pri katerem je sodelovala tekstopiska Vesna Kovač.
V skladbi TATOVI TELES nam Ajda pokaže svoje izjemne vokalne sposobnosti tudi izven okvirjev jazza. Prisluhnite ji in dovolite, da vas skladba TATOVI TELES popelje v svet najglobljih emocij!

Ajda Stina Turek je diplomirana jazz pevka. Poleg gimnazije je končala tudi Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani. Ajda je s Summa Cum Laude leta 2018 diplomirala na Berklee College of Music v Bostonu, smer Vocal Performance. Na Berkleeju je imela priložnost spoznati in delati s svetovno znanimi imeni kot so Kurt Elling, Lionel Richie, Rita Moreno, Lucinda Williams. Po končanem študiju se je preselila v New York, kjer je ustvarjala in nastopala. Ko se je vrnila v Slovenijo, je na Popevki 2019 prejela nagrado strokovne komisije za najbolj perspektivno izvajalko in avtorico za svojo avtorsko pesem V melodiji večnega dueta. Še v času študija v Ameriki je l. 2018 izdala avtorski album »Sonder«. Žanrsko se giblje od latino jazza, RnB-ja do bluesa. Letos je opravila tudi magistrski študij sodobnega petja in glasbene produkcije v Španiji na Berklee College of Music Valencia. V marcu pa je z vibrafonistom Vidom Jamnikom izdala album z naslovom Rajska ptica, na katerem so avtorske skladbe in priredbe jazz standardov ter slovenskih popevk.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/KcIEfWRmjHA” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>