Alya je na začetku junija 2019 nastopila na priljubljenem festivalu CMC v Vodicah na Hrvaškem in s tem pritegnila veliko pozornosti tamkajšnjih medijev. V soboto, 17. avgusta bo Alya nastopila na še enem hrvaškem glasbenem festivalu, tokrat na prestižnih večerih dalmatinskih šansonov v Šibeniku. Alya je trenutno pri naših sosedih na promocijski turneji – intervjuji in fotografiranja si kar sledijo, vsi si želijo spoznati Slovenko, o kateri se govori to poletje.

Alya se bo v Šibeniku predstavila z romantično melodijo, ki nosi naslov ‘ Ili s tobom ili sama’. Glasbo za skladbo je napisal Raay, besedilo pa je prispeval Nenad Ninčević. Aranžma so podpisali Raay, Anej Piletić, Krešimir Tomec).

‘Besedilo govori o usodni ljubezni, takšni, za katero takoj veš, da je prava…o tisti ljubezni, ki je v življenju spoznamo le enkrat. Po Cmc festivalu, kjer je bil odziv na pesem “Sedam dana na moru” odličen, saj se je o nastopu ogromno pisalo po hrvaških medijih, se Šibeniškega še bolj veselim! Za pesem bomo avgusta tudi posneli video v Dalmaciji.’ – ALYA

Pesem bo Alya V Šibeniku predstavila v živo, ob spremljavi odličnega orkestra iz ZDA. Pesem bo dobila tudi svojo slovensko različico.
Na festivalu večeri dalmatinskih šansonov so v 22 –letni zgodovini mdr. nastopili Tereza Kesovija, Massimo, Gibonni, Arsen Dedić in mnogi drugi. Med Slovenci, ki so se na kultnem festivalu že predstavili, pa so Lado Leskovar (leta 1999), Tanja Žagar (skupaj s Kemalom Monteno leta 2009), Nuška Drašček (leta 2011), leta 2018 pa je v Šibeniku z Zapadnim Kolodvorom nastopil Vlado Kreslin.