Alya Elouissi je vsestransko nadarjena pevka, igralka, plesalka, tekstopiska, ki že več let deluje in ustvarja na relaciji med Ljubljano, Londonom in Moskvo.
Skladba Dvignem krila je nastala v sodelovanju s priznano glasbenico Neisho in producentom Dejanom Radičevićem. Pesem sta z Neisho poslali tudi na tekmovanje za Slovensko popevko in Emo, vendar žal ni bila sprejeta. »Vseeno sem se odločila, da pesem preprosto mora ugledat luč sveta, saj je pesem o notranji moči, svobodi in upanju« iskreno pravi Alya Elouissi.

Njena želja po ustvarjanju je že od mladih let zelo močna. Z igranjem se ukvarja že od ranega otroštva, vzporedno je začela peti v pevskih zborih, od koder je nabrano znanje okrepila z individualnimi pevskimi vajami in kasneje začela ustvarjati svoje prve pesmi.
Pri rosnih 19. letih se je odpravila v London, brez finančnega zaledja, samo s polno mero upanja in neizmerne želje po kreativnem izražanju. Kasneje se je izpopolnjevala tudi v Moskvi, kjer je diplomirala na igralski akademiji GITIS.
Besedilo za pesem Dvignem krila je Alya napisala prav v Moskvi, v težkih trenutkih osamljenosti in osebnega prebijanja. Okoliščine pravi, »so bile neprijetne, zato sem morala kar malo pozabiti na neurejeno okolje mrzle in umazane študentske sobe. Ko sem pisala besedilo, sem zopet začutila notranjo moč in možnost osebne svobode. Iskreno upam, da bodo to začutili tudi poslušalci in da bodo v pesmi našli inspiracijo za lasten polet.«

Tudi sicer je za mlado pevko kar nekaj življenjskih izkušenj.
»V puberteti sem šla skozi zelo težko situacijo soočanja z lastno skoliozo. Kadarkoli sem se pogledala v ogledalo, sem bila polna žalostni in obupa. Iz te situacije sem se dvignila z ogromno samodiscipline, saj sem zavestno začela krepiti zaupanje v lastno moč in življenje, svobodo telesa in svobodo do sebe. Skolioza se mi je izjemno izboljšala in se še vedno izboljšuje,« je optimistična Alya.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/r3lcRugOHX8″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>