Atraktivna pevka Alya se je odločila zapeti tudi v hrvaškem jeziku! Z odličnim singlom »Sedam dana na moru« se bo hrvaški publiki v živo predstavila na vročem odru letošnjega CMC festivala v Vodicah! V avgustu se bo predstavila na še enem prestižnem festivalu – Šibeniškem festivalu s pesmijo ‘Ili s tobom ili sama’

Alya je izvrstna vokalistka in ena najbolj prepoznavnih slovenskih pop umetnic in live izvajalk. Svoj prvi album je izdala leta 2004 in po številnih osvojenih glasbenih nagradah (Srf, Diamant, MMS, Zlata in Platinasta plošča, Pesem leta) je leta 2006 odnesla tudi zmago na festivalu Melodije morja in sonca (MMS) s skladbo »Srce za srce«. Na EMI 2015 je z Nenom Belanom izvedla skladbo »Missunderstanding«, med njenimi najbolj vznemirljivimi koncertu pa je vsekakor »Koncert v zraku«, ki ga je na 4500m izvedla z Massimom!
Alya je do zdaj izdala tri studijske albume (Alya, Non Stop, Car), najnovejšega četrtega z naslovom »Iz dnevne sobe«, ki ga je posnela pod okriljem Dallas Records Slovenija pa je nastal v sodelovanju s producentom Dejanom Radičevičem (Vatra, Siddharta).
Vsestranska Alya ima tudi lastno linijo penečega vina »Penina Alya«, poleg svoje drznosti, privlačnosti in tepteramenta je poznana tudi po energičnih koncertih na katerih občinstvo nikoli ne ostaja ravnodušno. Tako je leta 2015 kot gostja nastopila na slovesnosti otvoritve Svetovnega rokometnega prvenstva v Katarju in tudi sodelovala pri nastajanju himne »Live it«, ki ima danes več kot 6 milijonov ogledov na YouTube.

Accessibility