AntiValentinovo – dvodnevni koncertni dogodek za vse odbite rokerje, pankerje mladino in nostalgike se vrača v Ljubljano februarja 2020!
Funky punk kombinacija glasbe vas bo v dveh dneh pomladila, prizemljila in popeljala v glasbeni raj!

SREDA – 12. 2. 2020

“Preden je kaj, je nekaj, kar ni ne nič ne kaj, in bo, ko ne bo več nič.”

Glasbeni virus zajame prostor, razširita se energija in inovativnost petih mladih glasbenikov, ki so z glasbo tako rekoč že okuženi. To je alternativna rock skupina Infected.
Skupaj delujejo od septembra 2014 in že od samega začetka ustvarjajo pesmi v slovenskem jeziku. V obdobju slabih petih let delovanja so osvojili vse glavne nagrade na natečaju Droogstock 2014, zabeležili zmago na Battle of the Bands 2016 v Mariboru, Rock vizijah 2016 v Novi Gorici in Špil Ligi 2016 v Ljubljani.

V slovenskem glasbenem kozmosu skupino ELEVATORS kdaj opišejo kot glasni funkadelični brum. So pa še več kot to, so glasbeni individualisti, ki igrajo lastne, avtorske skladbe in zasedba, ki odlično prepleta funky, acid jazz in jazz rock. Elevators so Robert Pikl, Sergej Ranđelović, Davor Klarič in Jani Hace. Če radi zaprete oči in zamigate ob nafunkirani kitari, old school klaviaturah, napumpanem basu, udarnih bobnih in hudomušnih besedilih… potem ni druge, kot da si v koledar pribeležite Antivalentinovo #2 in 12.2.2020.

Let 3 je provokativna rock skupina iz Reke, prepoznavna predvsem po šokantni neprimernosti koncertnega performansa, s katero člani benda nimajo večjega problema. Že od svojih začetkov ima skupina status glasbenega fenomena, katerega edina stalnica je, da nikoli ne veš kaj točno pričakovati od njih. Bend je bil ustanovljen leta 1986 s strani basista Damirja Martinovića »Mrleta« in se leta 1987 pa se je uradno preimenovala v Let 3. Njihova glasba bi se lahko klasificirala kot rock v kombinaciji s punkom, vendar njihove skladbe vključujejo tudi etno, narodnjake, pop, drum & bass, elektroniko, nu metal, itd.

Skupina Vatra s frontmanom in avtorjem Ivanom Dečakom je na Hrvaškem dosegla malodane kultni status. Do letošnjega leta so objavili že deset albumov. Njihove pesmi so zelo dobro poznane hrvaški javnosti: pesmi ‘Tremolo’, ‘Anđeo s greškom’, ‘Sputnik’, ‘Ima li budnih’, ‘Igle’, ‘Prekid programa’, ‘Saturn’ idr. so stalnica na radijskih postajah. Za njimi so številni uspešni samostojni nastopi v Sloveniji – nazadnje so pri nas nastopili na Orto Festu, ne dvomimo, da se bodo na odru Cvetličatne počutili kot riba v vodi. Dobrodošli na AntiValentinovi barki!

ČETRTEK – 13. 2. 2020

Želja rap dvojca The Masta Skillz (T.M.S.), da bi lahko svoja besedila rapala v spremljavi banda, se je realizirala v začetku leta 2011. Zbere se ekipa, iz dokaj različnih glasbenih žanrov, ki se združi v eno ljubezen do glasbe. T.M.S. crew so Luka Legleria in Jošt Urbanc aka Joe-Joe na vokalu, Teo Peternelj in Nejc Peharc aka Peho na kitari, Simon Roblek aka Sine na basu ter Tomaž Eler aka Tomi na bobnih. Skupaj začnejo z ustvarjanjem avtorske glasbe, ki ideje črpa iz hip hopa, rocka, funka, reggea, jazza in leta 2013 posnamejo prvi album “Kdo miži”.

Parafi so ključna pojava punk in novovalovske eksplozije, vzporedno z njihovim delovanjem je na Reki nastala bogata scena – pojavili so se fotografi, dizajnerji, modni kreatorji, novinarji, stripovski mojstri ter nove glasbene zasedbe in vsi ostali, ki so obeležili novonastalo propulzivnost reške scene. Kar je najboljše, Parafom je uspelo ustvariti to kar dvakrat, z dvema postavama – s prvo, ki je presenetila punk na področju bivše Jugoslavije ter z drugo, ki je na istem področju definirala novovalovske post punk idiome. Paraf smo v 2019 videli v prvi zgodovinski postavi »Valter svira Parafe« v Gromki in v Orto Baru. Na Antivalentinovo #2 pa bodo prvič EVER v Ljubljani nastopili v originalni prvi in drugi postavi benda, s katerimi nas bodo v Cvetličarni popeljali nazaj skozi čas s pomočjo glasbe, ki so jo ustvarili še kot skupina Paraf.

Slovenska punk skupina Niet je bila ustanovljena konec leta 1983. S hitrimi in melodičnimi skladbami, mračnimi osebno-izpovednimi besedili glavnega avtorja Igorja Dernovška in karizmatičnim frontmanom Primožem Habičem se hitro uveljavi kot ena najboljših zasedb tedaj zelo močne ljubljanske hard-core punk scene, pri čemer pa v nasprotju z ostalimi skupinami kmalu ubere samosvojo pot. Po temeljitih rošadah zasedbe in več prekinitvami delovanja so se NIET zopet zbrali za koncertno turnejo v sklopu katere bodo nastopili tudi na Antivalentinovem koncertu!

Prva verzija AntiValentinovega koncerta je nastala v Zagrebu na pobudo Let 3, ko so leta 2016 najavili veliki koncert v Domu Sportova. Dogodek je skozi leta požel velik uspeh, saj se kljub hiperkomercializaciji zaljubljenosti in prazniku ljubezni nepocukrani alternativci in ostali valentinovi hejterji v tistem tednu osladne romantike, niso znali obnašat srčkom in kupidu primerno. Naslednje leto je bil koncert podnaslovljen ‘Karentinovo’ s sloganom “Ništa ljubav, samo karanje”, s katerim so zabavno stran dogodka humorno podkrepili. Slogan dogodka iz leta v leto dopolnjujejo in Antivalentinovo v Zagrebu je odtlej postalo osrednja zabava v februarju za vse drugače misleče.

Na AntiValentinovem so do zdaj že nastopili: Psihomodo Pop, Vojko V, Edo Maajka, Elemental, TBF, Zabranjeno Pušenje, Bad Copy, Rambo Amadeus, DemolitioN Group in drugi.

V letu 2019 smo AntiValentinovo prvič speljali v Ljubljani, s koncerti Cosmo Daivat, Let3, TBF in Vojko V prvi dan in z nastopi Elemental, Eda Maajke in Klemna Klemna drugi dan.