BLUVINIL so novi upi hrvaške rock sceneAPAŠI je njihov debut album v retro rock maniri

BluVinil je eden od bendov milenijskega vala, ki prihajajo iz Šibenika, a od leta 2017 ustvarjajo v Zagrebu. Njihova zgodba se je začela na podoben način, kot se je začelo mnogo zgodb iz zgodovine rock glasbe. Peterica prijateljev, med njimi so še študenti, se je zbrala, da bi igrali in predvsem ekperimentirali z različnimi stili znotraj klasičnega pop rocka. Tako so v zadnjih treh letih izdali šest posameznih singlov, se koncertno predstavili na Hrvaškem in širše ter gradili identiteto “Apašev”.

V ustvarjanje albuma “Apaši” so vpletli precej humorja, mladostne zagnanosti in kreativnosti pri izbiri inštrumentov in nastala je zanimiva mešanica retro pop rocka. Pri založbi Dallas Records so pred kratkim izdali prvi album “APAŠI”, na katerem je devet avtorskih skladb, pred nami pa je istoimenski singel in videospot, ki je kot debut vreden ogleda.

Kantavtor in pevec benda, Matej Nakić, album opisuje tako:

Album je plod treh let napornega dela in v tem obdobju se je med nami razvilo življenjsko prijateljstvo. Za nami je polno vzponov in padcev, naučenih lekcij (posebno na lastni koži) in neskončna odrekanja. Ustvariti zvočno in vizualno identiteto ni prav enostavno, zato se posebej zahvaljujemo naši založbi Dallas Records, saj so ves čas verjeli v nas in v to našo retro-rock zgodbo. Take izjave se pogosto pretvorijo v patetiko in ta se je verjetno že – torej ne ostane nič drugega, kot da gremo do konca. Album ‘Apaši’ ni samo nosilec zvoka. To smo mi.”

O videospotu, ki si ga lahko ogledate spodaj, pa je Matej Nakić povedal:

“Videospot, ki ga predstavljamo, je najbolj zabaven spot, ki smo ga kdajkoli posneli. Brki, sintesajzerji, ‘šuška’ retro trenirke in olje v laseh – upam, da boste razumeli, kaj smo hoteli povedati.”