Bogdan Sojič je glasbenik, multiinštrumentalist z bogatim zaledjem sodelovanj z mnogimi slovenskimi glasbeniki – najbolj ga poznamo iz obdobja skupine Eskobars, ko sta izšla dva albuma. Po razpadu skupine je začel pisati svoje pesmi.

Prvo pesem, skladbo ‘Kanela’, je predstavil na festivalu Melodije morja in sonca leta 2018, kjer je dobil nagrado za najboljše besedilo. ”Izkušnja na MMS-su je bila kar močna.”  Se spominja Bogdan. Po izkušnji s poletnim festivalom se je odločil za novo pot.
Še istega leta sem šel delati sprejemne izpite na konservatorij za glasbo, smer jazz bobni. Bil sem sprejet.  Preselil sem se v Trst. V temu času sem pisal nove pesmi in sedaj predstavljam novo pesem ”Nekaj se med nama dogaja.’’

Pesem ‘Nekaj se med nama dogaja’ govori o nesojeni ljubezni. O tisti ljubezni, ki zaradi različnih razlogov ostaja skrita, v zgodbi pa se lahko najde marsikdo:

‘Pesem govori o dveh osebah, ki se zaljubita in zaradi okoliščin ne moreta biti skupaj. Njuno razmerje je družbeno ali kako drugače nesprejemljivo.’ – BOGDAN SOJIČ