Četrti single skupine BOGUNOV iz Ljubljane – Ostajem sam, ki ga najdemo na lani izdanem albumu More bijesa, je silovit in mračen, tesnoben in v nebo vpijoč – kot čas, v katerem živimo. Ponazarja obup ob življenju, ki ne prizanaša in vztrajno vleče v svoje kolesje usode, dokler se iz globokega brezna ne vidi več neba. Glasba ima klasičen tričetrtinski takt, ki še poudarja dvojnost med mislijo, da je življenje lepo, in obupom realnosti, kot se kdaj pokaže. Aranžma je rokovski, postopoma se pridružujejo spremljevalni vokali in godala, ki sledijo naraščanju napetosti besedila in glasbe. Ostajem sam je mogočna pritožba usodi in obupan krik posameznika, ki se opoteka v ritmu njenega zloveščega valčka.

Glasbo in besedilo za skladbo ‘Ostajem sam’ je napisal Ognjen Zeljić, videospot pa je režiral Denis Brnčič.(Bogunov, dokumentarec Železne stopinje) Snemanje je potekalo na mrzel zimski dan v Ljubljani, v Trnovem, na bazenu Vevče ter na Plečnikovih Žalah. Nastal je videospot v črno beli tehniki v značinem, prepoznavnem Bogunov slogu, s poudarjeno introspektivno zgodbo protagonista Ognjena.

»Ko sem razmišljal, katera pesem bi bila najprimernejša za single za te sive dni in občutek osamljenosti, ki jih spremlja, se je pesem Ostajem sam ponudila kar sama. Prazna Ljubljana, tipičen zimski dan in vrhunske lokacije so bile idealna kombinacija za prikaz atmosfere pesmi. Denis je predlagal, da prikažemo osamljenost in navidezen mir, statičnost v kontrastu z divjim notranjim bojem, kar je seveda tudi tematika pesmi, zato sem bil takoj za stvar.« – OGNJEN ZELJIĆ