Boštjan Pertinač – promo

Kraški kantavtor Boštjan Pertinač predstavlja novo skladbo ‘’Čisti računi’’. Skladba napoveduje skorajšnji izzid njegovega prvenca ”Kraške štorje”. Boštjan Pertinač je vsekakor en izmed najbolj perspektivnih mladih kantavtorjev, ki trenutno osvajajo slovensko glasbeno sceno. Sežančan, ki nas je v preteklosti že osvojil s skladbami, kot so ‘’Daj povej mi’’, ‘’Piha burja’’ in ‘’Suhi zid’’, je kantavtor, pevec, kitarist, producent in multiinštrumentalist, ki poleg svoje solo kariere vodi tudi lastno glasbeno šolo Pertinach in delavnice za starejše. Je eden izmed najobetavnejših mladih kantavtorjev, ki z značilnim glasbenim slogom in tipičnim kraškim dialektom vztrajno osvaja radijske postaje in slovenska srca.

Boštjan Pertinač – promo

O najnovejši skladbi ‘’Čisti računi’’ je povedal: “Prepričan sem, da v besedilu lahko vsak prepozna kakega prijatelja ali znanca, ki kdaj pozabi doma tkvin (denarnico), ima sto in en izgovor glede takšnih in drugačnih plačil in mu je težko dat za rundo. Slovenski rek pravi Čisti računi, dobri prijatelji, jaz sem ga pa obrnil, saj za marsikoga velja, da je prijatelj le v dobrem, ne pa v slabem oz. je vmes koristoljubje, izkoriščanje in so dvojna merila. Tak etno-gipsy pridih aranžmaja in videospot, v katerem nastopajo cirkusantski liki pa zgodbi dodaja še dodatno komičnost in poudari te absurdne in nelagodne situacije, v katerih se vsi kdaj znajdemo. Čisto po naključju pa sem pred kratkim naletel na to čudovito lokacijo, Mažijev grič pri Gradiškem jezeru, kjer smo snemali video in zdela se mi je kot nalašč kulisa za našo zgodbo.”
Čisto po naključju pa sem pred kratkim naletel na to čudovito lokacijo, Mažijev grič pri Gradiškem jezeru, kjer smo snemali video in zdela se mi je kot nalašč kulisa za našo zgodbo.”

Boštjan Pertinač – promo