Buržuazija, dan po tem, ko so napolnili CSK France Prešeren, predstavljajo single in videospot za skladbo
“NA TLEH”

Ljubljanska rock zasedba Buržuazija je včeraj dodobra napolnila trnovsko dvorano CSK France Prešeren in predstavila svoj prvi album z naslovom LP, ki ga je otvorila s predvajanjem svežega videospota za skladbo “Na tleh”.

Večer so nadaljevali s predstavitvijo albuma, ki pa ga je predvsem študentska publika, več kot očitno, že vzela za svojega in večino komadov odpela v en glas s pevcem Martinom Špendlom. Na oder so povabili tudi glasbene kolege in tako so z Buržuazijo peli tudi Hamo od Hamo&Tribute2Love ter Rok Ahačevčič in David Podgornik iz skupine Lumberjack.

Zasedba Buržuazije je nastala iz glasbeno ustvarjalnega kolektiva, ki deluje od leta 2016 in se je v letih oblikovala v tri rock skupine, sveže sile na slovenski glasbeni sceni – Lumberjack, Joker Out in Buržuazija.

Buržuazijo sestavljajo Rok Molnar in Rok Miže na kitari, Martin Špendl na vokalu, Jan Otoničar na basu in Anže Mramor na bobnih.

Album “LP” predstavlja evolucijo s prvotne hardrock usmerjenosti skupine in jo predstavi v žanrsko obogateni luči, z elementi disca in popa. Pri tej preobrazbi pa sta jim bila v veliko pomoč znani slovenski producent Drago Popovič, pri katerem so album posneli, ter priznani klaviaturist Davor Klarič (Šank Rock, Mali Bogovi, Elevators), ki je sodeloval pri snemanju nekaterih pesmi. Album nosi svež, energijsko nabit, poslušljiv zvok, ki kljub svoji preprostosti skriva v sebi nekaj dodatne globine in kompleksnosti (predvsem v besedilih).

P.S.: Tudi mi pozdarvlajmo Rokovega atija 😉