Dare se očitno res rad in zelo dobro znajde v različnih glasbenih stilih…Če je lansko pomlad ropotal z Davorjem Gobcem  iz priljubljene rock skupine Psihomodo Pop, v nabritem punk & roll štiklu “Muzika za ples” in jeseni s Tinkaro Kovač  v čutni baladi prepeval “Z besedami in prsti”, je tokrat odplul v povsem drugačne vode.
Kot sam pravi, “Muzika nudi toliko možnosti, pogledov, stilov, enostavno preveč,  da bi tičal samo v enem glasbenem stilu.”

Če ne pije” je tako naslov komada, ki ga je Dare posnel z legendarnimi Prifarskimi muzikanti. Bil je tudi njihov “Spešl gest star” v Cankarjevem domu, ob njihovi 35. obletnici delovanja. Da je bila kemija med njimi res odlična , lahko slišite in se prepričate ob poslušanju nove skladbe tudi sami.

Čeprav je Dare avtor vseh besedil za njegovo matično skupino Kingston in znan tudi kot pisec za premnoge druge izvajalce, je tokrat vlogo tekstopisca prepustil izkušenemu glasbenemu mačku, ki ga nadvse ceni – primorski glasbeni legendi Dragu Misleju Mefu, ki je –  kot vedno – s svojim tekstom zadel v polno.

Skladbi “Če ne pije” je končno zvočno podobo dodal Miha Gorše, ki je tudi eden od tistih glasbenih ustvarjalcev, s katerimi Dare nadvse rad sodeluje.
Da je s Prifarskimi na isti valovni dolžini, lahko vidite tudi v videospotu, ki ga je režiral Jani Pavec, snemali pa so v enem najlepših krajev v Goriških Brdih – v Šmartnem.

Na začetka snemanja je sicer malce nagajalo vetrovno vreme, vendar je ekipa po krajši “pršut in rebula pavzi”, nadaljevala snemanje in z rezultatom so zadovoljni vsi.

Upamo, da bo všeč tudi vam.

In kot pravijo v vseh nadležnih reklamah – TO PA ŠE NI VSE!

V 40 letih, da, štiridesetih, se je v Daretovi glasbeni shrambi nabral lep kup poznanih uspešnic. Skladbe, ki jih je kot avtor ustvarjal na ovinkih med Kuzlami, Kingstoni, Atomik Harmonik, Zablujeno generacijo, svojo samostojno kariero in mnogimi drugimi, s seboj nosijo jasno in močno sporočilo, zakaj z njimi torej ne bi stopil na malo drugačne odre

Z novimi aranžmajskimi prijemi  in vrhunskim 6 članskim spremljevalnim bendom  Tambura Team (bobni, kontrabas, brač, kitara in ženski spremljevalni vokal), ki ga na harmoniki dopolnjuje italijanski virtuoz Stefano Bambi, publiki s »soborci« ponuja skladbe, ki jih poznajo praktično vsi, le da so odete v nova glasbena oblačila… Malo drugačne, pač.

Nova obleka njegovih  »all time« zimzelenih uspešnic ob tem sovpada z izidom njegovega drugega samostojnega albuma –  albuma duetov »Muzika za ples«. V goste je povabil pisano druščino zvenečih pevskih imen, ki so se z veseljem odzvali povabilu :  Davor Gobac (Psihomodo pop), New Swing Quartet, Tinkara Kovač, Zdenko Cotić – Coto, Tulio Furlanič, Anika Horvat, Manouche, Prifarski muzikanti, Klapa Karatel, Martina Majerle, Zlatko & Dean Dimme, Katarina Mala in Fauš Dur. Kot avtorje besedil na albumu, poleg Daretovih,  pa najdemo tudi Drago Mislej – Mef(a), Pera Lovšina in Roka Lunačka.

In kot pravi Dare: “Na splošno nam vsem manjka pozitivne energije in prepričan sem, da vam jo mi vsi skupaj lahko ponudimo – le upajmo si vzeti vse, kar nam življenje ponuja … “

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ewKZ4U8IrKg?si=NZyabyw20anwWJJM” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>