DARE KAURIČ feat PERO LOVŠIN ‘GREVA PUNCA V JUŽNE KRAJE’ PRVOBORCA PRAPANKA (KONČNO) ZDRUŽILA SVOJA ANGELSKA GLASOVA

Dare Kaurič in Peter Lovšin, punkerska prvoborca in gentlemana prave stare šole ob 8. marcu, prazniku vseh žena in mladenk, vabita vse punce na potovanje v tople južne kraje. Vsem dobro poznana skladba ‘GREVA PUNCA V JUŽNE KRAJE’ je sicer nastala že leta 1992, ko je Peter Lovšin deloval v zasedbi SOKOLI .
Tokrat bomo skladbo slišali v karibsko sproščeni reggae verziji. Temperature se počasi dvigajo, ukrepi se sproščajo, čas je za potovanje v južne kraje!

Pero in Dare sta prvoborca prapanka, končno sta združila svoja angelska glasova! Ideja, da skupaj posnameta skladbo, pa je zorela že dalj časa.
“Perota spremljam že od njihovega prvega Pankrtskega albuma, ki smo ga kot mulci znali na pamet. Veseli me, da se je sedaj pokazala priložnost za prvo pravo sodelovanje, saj ga nadvse cenim kot odličnega tekstopisca, pravega mojstra spretnega manevriranje z besedami.” – Dare Kaurič

Pero Lovšin se strinja z Daretom: »Dejansko smo Pankrti in Kuzle bili sopotniki, najprej sva se z Daretom spoznala kot pankerja, ampak ska naju je potem na koncu dejansko združil. Sva pa seveda oba fena reggaeja! Ko mi je Dare povedal za idejo o priredbi pesmi Greva punca v južne kraje, sem takoj prepoznal novo energijo. Všeč mi je, da je komad poleten, bolj igriv in bolj plesen.« – je svoje misli sklenil Pero Lovšin.

Dare Kaurič, vsestranski glasbenik in mojster različnih glasbenih stilov, ima punk, ska in soroden glasbeni žanr reggae že tako rekoč v krvi. Glasbeno kariero je pričel v rodni Idriji, v začetku osemdesetih let (80. – 82), ko so s sokrajani (Iztok Turk, Dušan Moravec, Bojan Lapanja) ustanovili skupino KUZLE. Dare deluje v skupini KINGSTON kot glasbeni avtor in basist, od nekdaj pa sodeluje tudi z različnimi glasbeniki, ki delujejo v različnih glasbenih žanrih.
Peter Lovšin je najprej ustvarjal v skupni PANKRTI, ki so bili ustanovljeni leta 1977. Oba gospoda imata skupne prvoborske punk rock korenine, podobno razmišljata in sta glasbeno aktivna v različnih glasbenih zasedbah. Dare Kaurič bo letošnje leto izdal album, ki bo zelo barvit, tako po žanrsko glasbeni, kot tudi po izvajalski plati. Na prihajajočem albumu bodo sodelovali: Zdenko Cotić Coto, Tulio Furlanič, Anika Horvat, skupina Manouche, Prifarski muzikanti, klapa Karatel, Martina Majerle, Zlatko & Dean Dimme, New Swing Quartet, Tinkara Kovač, Fauš Dur, Bikini Detectors.
Produkcijo albuma ‘SANJSKI MOŠKI’ je Dare Kaurič zaupal preverjenim mojstrom – pri albumu so tako med drugimi sodelovali: Iztok Turk, Miha Gorše, Krešimir Tomec in Željko Mladenovič – Žele.