Dare Kaurič, gonilna kreativa iz legendarne skupine Kingston, glasbeni kameleon, ki v svojih avtorskih delih skače v različne glasbene stile, tokrat končno predstavlja svoj drugi solo album “Muzika za ples”!

Rdeča nit albuma so dueti, ki jih je Dare posnel z izvajalci, ki jih nadvse ceni, tako je v  goste povabil pisano druščino zvenečih pevskih imen, ki so se z veseljem odzvali njegovemu povabilu:

Davor Gobac (Psihomodo pop), New Swing Quartet, Tinkara Kovač, Zdenko Cotić – Coto, Tulio Furlanič, Anika Horvat, Manouche, Prifarski muzikanti, Klapa Karatel, Martina Majerle, Zlatko & Dean Dimme, Katarina Mala ter Fauš Dur.
Poleg Dareta, kot avtorja besedil, na albumu najdemo tudi priznane besedilopisce : Roka Lunačka, Drago Mislej – Mefa in Pera Lovšina.
Končno zvočno podobo skladb so zapakirali: njegov soborec iz legedarne skupine KuZle – maestro Iztok Turk, pa še Miha Gorše, Krešimir Tomec, Željko Mladenović in Dejan Dimec.

Nekatere od teh skladb ste že slišali: Muzika za ples, Greva punca v južne kraje, Božična (Vse, kar želim za božič, si ti), S prsti v marmeladi, Povozil me je čas (MMS 2019)..itd), nekaj pa je povsem novih.
Ob izidu plošče “Muzika za ples” pa se bo Dare v kratkem začel predstavljati s svojo novo zasedbo (kolikor mu bo sicer dopuščal čas, glede na polne termine s Kingstoni), s katero bo z novimi aranžmajskimi prijemi  in vrhunskim spremljevalnim bendom Tambura Team (bobni, kontrabas, brač, kitara in ženski spremljevalni vokal), ki ga na harmoniki dopolnjuje italijanski virtuoz Stefano Bambi, publiki s »soborci« ponudil skladbe, ki jih poznajo praktično vsi, le da so odete v nova glasbena oblačila… Malce oplemenitene, drugačne izvedbe njegovih avtorskih del od KuZl, Ritem planeta, Zablujene generacije, Atomik Harmonik, uspešnic skupine Kingston in seveda njegovih skladb iz samostojne kariere.

Poslušaj na: https://bfan.link/muzika-za-ples-1