Detour so v zadnjih treh letih postali najbolj predvajana skupina na hrvaških radijskih postajah, občinstvo in glasbene kritike so razveselili s kar sedmimi velikimi hiti, med njimi so – ‘Zaljubila sam se’, ‘Bez tebe’, ‘Snijeg’, ‘Srce veliko’, ‘Tvoje lice se promjenilo’…še naprej pa razveseljujejo vedno bolj številčne oboževalce z živahnim, elektro – akustičnim pop zvokom.

Letošnjega leta so prejeli dva Porina – slavili so v prestižni kategoriji za najboljši Pop album – v tej kategoriji je konkurenca vedno velika, zmagujejo pa praviloma velika imena iz hrvaške glasbene estrade.
Izid zadnjega, četrtega albuma po vrsti, ki nosi naslov ‘Tourdetour’, je bil tudi sicer pospremljen z odobravanji občinstva in stroke – poleg Porina so dobili tudi ‘Rock & Off’ nagrado za najboljšega ‘pop & off’ izvajalca.

Do začetka leta 2006 je ta petčlanska glasbena skupina delovala pod imenom Yammat, od tega leta dalje pa nastopajo pod imenom Detour. Nenad Borgudan je že od vsega začetka vodja skupine ter tudi avtor, aranžer, producent in kitarist.
Atraktivna pevka Gina Victoria se je v preteklosti ukvarjala z jazzom, bila je celo glasbeni mentor moški dalmatinski klapi, naši sosedje pa jo poznajo tudi kot odlično voditeljico v etru Narodnega radia.
Nenad Borgudan je sicer po poklicu arhitekt, za njim je kar nekaj uspešnih arhitekturnih projektov, med drugim je eden od idejnih kreatorjev Arene v Zagrebu, v zadnjih letih pa dela tudi kot scenograf na hrvaški nacionalni televiziji.

Konec leta 2018 si bodo Detourovci zapomnii zaradi doslej največjega koncerta v njihovi karieri – imeli so ga v mali dvorani Doma Sportova. Po sijajnih razprodanih koncertih v Tvornici Kulture, Vintage industral Baru in v dvorani Vatroslav Lisinski, kjer so nastopili s skupino Pavel, je bil to nov, logičen korak v karieri skupine, pozitivne vibracije občinstva pa so potrdile, da je benda več kot zrel za večje koncertne prostore.
Ne zamudite njihovega koncerta v okviru Orto Festa!

Predprodaja vstopnic:https://www.orto-bar.com/obvestila/predprodaja-vstopnic-za-20-orto-fest

https://www.mojekarte.si/si/skupina/1116412/20-orto-fest-2019.html
Petrol, 3Dva trafikah, Kompas,Kioskih in tudi fizično v Orto baru.

VSTOPNICE:https://bit.ly/2IzwEIr

(Vstopnina v predprodaji 10 € in 13 € na dan koncerta)