Po 13 letih nova pesem

Dino Dvornik, nikoli uradno okronan kralj funka, ki je bil nesporni glasbeni kreativec, nam je zapustil mnogo hitov in brezčasnih pesmi, bi prav danes praznoval 57. rojstni dan. V Dvornikovi zapuščini je obsežen glasbeni opus, nekatere izmed pesmi še niso bile nikoli objavljene, ter tudi nikoli niso bile dokončane. Eno od takšnih pesmi ‘Na Karibe’, je shranil in nedavno dokončal njegov glasbeni producent in kantavtor Srđan Sekulović Skansi, ki je za pesem napisal glasbo ter aranžma, besedilo pa je napisala Alka Vujica.

‘ Hranil sem ta demo posnetek, ki je bil v precej slabem stanju. Ideja da bi nekaj naredili iz tega, je bila spontana, ravno na takšen spontan način sva ustvarjala tudi midva z Dinom. Rdeča nit pesmi je refren ‘Na Karibe’, ki si ga je zamislil Skansi, razloži Alka, ‘Jaz pa sem, navdahnjena z refrenom ter z mojo veliko ljubeznijo do Jamajke, napisala preostanek besedila. Skansi je želel, da pesem odpojem z globokim glasom, v stilu Grace Jones.’ Uspelo nam je dokončati pesem, ki bo darilo za vse njegove fane, pesem pa je izšla na njegov 57. rojstni dan.’

Alka nadaljuje : ‘O tem sva konstantno razmišljala, to nama je najbolj pomembno. Ker sva oba poznala Dina, sem prepričana, da bi mu bil končni rezultat všeč. In če ga je nekdo res dobro poznal tudi v glasbenem smislu, je to Skansi, ki je z njim sodeloval vse do konca.