Pretekli teden je kot reakcija na dogajanje v Gazi izšel single Borghesia / »Gaza Youth Manifesto«. Na začetku tega tedna je izšel remasteriziran album Borghesia / »Ljubav je hladnija od smrti«.
Ob drugi obletnici napada Rusije na Ukrajino je Borghesia posnela novo verzijo pesmi »Ni Upanja Ni Strahu (Trg Svobode Mix)« posvečeno ukrajinskemu narodu in njegovem narodno osvobodilnemu boju proti ruskemu okupatorju. Z = Zlo!

Opomnik: Vabimo vas na promocijski dogodek v Galerijo Škuc, ki bo pospremil serijo izdaj Alda Ivančiča.
ŠKUC GALERIJA
ponedeljek, 26. februarja ob 14. uri

Aldo bo skozi pogovor s kritikom, publicistom, filmarjem in »jahačem plošč« Igorjem Bašinom – BIGorjem predstavil tudi svoj novi projekt Vrata.

udeležbo čimprej javite na naslov
alenka@marsmusic.si ali na telefon 041 951 652

 

Zasedbo Borghesia sta leta 1981 ustanovila Aldo Ivančič in Dario Seraval. Zasedba deluje, z nekajletno pavzo, vse do danes, ob tem pa je z glasbenim pečatom in performativnimi nastopi pustila pečat tako na jugoslovanski kot tudi na svetovni glasbeni sceni.

»Ljubav je hladnija od smrti« je prvi album skupine, po dveh avdio kasetah, izdanih pri Galeriji Škuc, je album izšel še za FV založbo v koprodukciji z italijansko založbo  Toto alle prese coi dischi.
Glasbo za album »Ljubav je hladnija od smrti« sta napisala Aldo Ivančič ter Dario Seraval, na plošči pa so sodelovali Borut Kržišnik, Jani Hace, Nina Sever. Mastering albuma je naredil Gregor Zemljič.
Plošča je leta 2010 izšla tudi pri ameriški založbi Dark Entries ter letošnjega leta tudi kot raritetna izdaja v obliki avdio kasete pri slovaški založbi 4MG.
Borghesia je od leta 1985 nastopala po celi Evropi in izdajala plošče za glasbene založbe PIAS, WAX TRAX, Metropolis records, Cherry Red records, Jugoton….
Ovitek plošče sta oblikovala Aldo Ivančič in Dušan Mandić, fotografijo pa je posnel Jane Štravs.