EDO MAAJKA
‘KREATOR’

foto | posnetek zaslona
Po trimesečnem prisilnem mirovanju se Edo Maajka končno vrača v svoje naravno okolje – na oder!
Edo in njegov bend (Yogi LonichMario RašićToni Starešinić in Mirsad Dalipi) so v Kulturnem centru Mesnička priredili popoldanski session in s kamero ovekovečili odlično atmosfero in naredili videospot za uvodno skladbo z albuma Put u plus – Kreator. Prijatelji, pozitiva in smeh so bili glavni motivi videospota, močni verzi vrhunskega tekstopisca pa potrjujejo Edov status regionalnega “Kreatorja”-ja brutalno dobrih pesmi.“Po treh mesecih korone in grozljivega potresa smo se končno zbrali in skupaj zaigrali. Odločil sem se posneti ta trenutek, ta session in s korona proračunom smo zložili video za pesem Kreator. Gremo po stopinjah mnogih velemojstrov, ki smo v tem času naredili take videe z minimalnim vložkom in maksimalnim učinkom.” – pravi Edo.

besedilo | Edin Osmić
glasba | Yogi Lonich, Mario Rašić, Mirsad Dalipi, Toni Starešinić, Edin Osmić
aranžma | Edin Osmić, Yogi Lonich, Mario Rašić, Toni Starešinić, Mirsad Dalipi
mix in mastering | Miro Vidović, studio Morris Zagreb
editing | Neven Marinac
video | Hrvoje Baudoin (Dostava zvuka) in Hrvoje Zubović
montaža | Hrvoje Baudoin (Dostava zvuka studio)

foto | posnetek zaslona

“Glavonja iz Brčkega, pronicljivi Glavatar ex-yu rapa Edo Maajka je v preteklosti že stregel s takimi rešitvami, zdaj pa se s ploščo Put u plus vrača z najbolj našpičenim in nagruvanim ustrojem doslej. Pričakovati še en tak šamar, kot je bil album Slušaj mater pa potem takoj še No sikiriki, bi bilo naivno in napačno. Put u plus ni tako surovo neposreden, je pa vseeno direkten, lokalno globalen, z nekaj frenetično težkorockerskimi refreni. Funk-hardcore-rock-rap. Edo v penziji? Prej ponovno v formi. – je napisal Borka za Mladino in prenesel bit tega izjemnega glasbenega dela.

Ni lahko izbrati najboljšo pesem z albuma, a to zares ni niti potrebno. V vsaki pesmi govori o letih pred albumom “Put u plus”, a o Kreatorju Edo pravi: “Skladba je zame zelo pomembna, zato je tudi prva na albumu. Govori o prevzemanju odgovornosti za svoje življenje, da ne iščemo krivcev za vse kar smo kreirali zase.” Z brutalno iskrenimi besedili in odlično glasbo se je Edo že dolgo nazaj umestil v vrh regionalne glasbene scene, za kar je dobil zasluženo priznanje stroke in seveda njegove zveste in številne publike.

Prav njegovo publiko pa bo razveselila novica, da Edo in bend nastopajo 18. julija na strehi zagrebškega Muzeja sodobne umetnosti. To bo prvi koncert po prisilni pavzi, zato takoj zabeležite ta datum!

 

Hvala mome bijesu, hvala strahu

Hvala depresiji i svakoj lekciji

Sada drugo biram, novo sjeme sadim

Hoću brate ljubav, iz nje da gradim

Da me stomak boli, ali od smijeha

Jedan osmijeh topi cijeli mjesec bijesa

Godine stresa godine brige

Care jebo život ako nema igre

To je odgovornost, đabe ti knjige

Ti si kreator tako to ide

                                               ————

 

⬇️ Stream & buy album ⬇️

Edo Maajka – Put u plus