Novonastali bend “THE ROZH” se predstavi s predelavo pesmi ‘Coming Down’ Anais Mitchell!

Začetnik rock benda ‘The Ant’, Anthony Kukuljan se je skupaj s svojo soprogo Ivono Maričić Kukuljan, bivšo članico reške skupine E.N.I, odločil za nov korak v karieri in osnoval ‘The Rozh’.

Prvi single tega projekta nosi ime ‘Coming down’, ki je interpretacija pesmi, ki jo je v originalu izvajala Anais Mitchell leta 2012. Ljubezenska pesem je z novim vrhunskim aranžmajem, mistično interpretacijo in brezhibnimi vokali dobila popolnoma novo dimenzijo.

JAZZ FUZIJA BRUNO MIČETIĆ QUINTETA

Album “Out of the shadow” je novo poglavje v opusu priznanega hrvaškega glasbenika Bruna Mičetića, v katerem tradicionalni jazz zvok postavlja v “drugi plan” in poudarja fusion izraz, tako v zvoku kot tudi izvedbi.

Zasedbo Bruno Mičetić Quinteta sestavljajo Bruno Mičetić, Joe Kaplowitz, Vojkan Jocić, Bojan Skočilić in Dado Marinković, s katerimi glasbenik gradi svojo uspešno jazz zgodbo.

PUTOKAZI PREDSTAVLJAJO SVOJ 14. ALBUM “MEANDRI”!

Legendarni “Putokazi” glasbeni javnosti predstavljajo svoj novi 14.album, ki so ga naslovili “Meandri”. Ta edinstvena etno glasbena pojava na sceni obstaja že polnih 36 let, iz albuma v album, iz generacije v generacijo, z več kot 400 pevci pogumno raziskuje, izraža glasbo izven okvirjev in s prepoznavnim nasmehom ohranja tisto, kar danes redko najdemo – predanost ideji in pristop izbrušen do popolnosti.

Glasbeno izvedbo pevcev Putokaza v “Meandrih” spremljajo avtohtona brenkala in tolkala v tradicionalnih ritmih Primorja, Hrvaške, pa tudi z vseh strani sveta v edinstveni celoti, ki blesti v vrhunski izvedbi. Projekt vključuje 30 umetnikov, glasbenikov, avtorjev, orkestralcev, producentov, tonskih snemalcev, pevcev Putokazev, koreografo, kostumografov in dizajnerjev.

Lado Bartoniček (Atmospheric) predstavlja instrumentalno “Quarantine Song”

Čas v karanteni so mnogi izkoristili izjemno kreativno. Tako je tudi z reškim glasbenikom Ladom Bartoničkom. Medtem, ko njegova skupina Atmospheric pripravlja nove materiale, Lado predstavlja avtorski instrumental, ki ga je simbolično poimenoval kar “Quarantine Song”.

“Skladba se mi je zgodila v času karantene. Igral sem neko melogijo na električnem klavirju in pesem ja sama privrela iz mene. Vse te melodije raznih inštrumentov, ki sem jih vzel v roke, sem prelil v ta instrumental. Nisem jih načrtoval in pripravljal. “Quarantine Song” je enostavno posneta in odigrana v “šusu”.” – pravi Lado.

BONASTER OBJAVILI NOV SINGLE ‘KRAJ’!

Zagrebško-reški bend Bonaster so po 20. letih neaktivnosti lani objavili prvi single “Dobar zvuk”. Bend je bil nedavno izbran za tekmovanje za nagrado Milan Mladenović za bend regije, kjer je sodelovalo 126 skupin, izbrali pa so jih le 12. Po osvojenem drugem mestu v finalu te nagrade, četverec Bonaster nadaljuje z ustvarjanjem glasbe. Do konca 2019 so posneli single ‘Solar Wind’, priredbo ‘Le Vent Nous Portera’ francoskega benda ‘Noir Désir’ v angleščini.

Skladbo “Kraj” je navdihnil neuspešen odnos dveh ljudi v čustveni navezi, tiste vrste, ki utruja in črpa energijo, a nihče nima poguma ali moči, da bi prekinil tak odnos.