Skupina Imperij je letošnjega februarja začela povsem novo poglavje s singlom Parazit, ki je odmev in odgovor na življenje v coni obdobja. Tokrat pa nam predstavljajo singel s pripadajočim videospotom MEN JE VSEEN. Pevec zasedbe je postal Marko Duplišak, ki je prav tako frontman metal zasedbe Inmate, skrbi pa tudi za videopodobo skupine Imperij.
Skupina, ki deluje od leta 2014, je dobila nov zagon z novimi člani. Kitarista sta Nejc Dolinar (lead kitara) in Igor Gruden (ritem kitara), Jasmin Durič igra bas, za bobni pa je ustanovni član, Julij Klemenc.
Skladba Men je vseen je vsebinsko čisto nasprotje Parazita – tokrat namreč ne gre za udobje v coni ugodja ampak gre za stanje osebnega zadovoljstva, zrelosti ali če hočete, stanje v zrelih letih, ko glava še bi, telo pa pravi da ne. To je stanje in počutje, ko smo sicer zadovoljni sami s sabo in ne premišljujemo o motečih zunanjih elementih, ki bi lahko oskrunili našo srečo – »Men je vseen, če kdo se v temu najde al ne, če koga to kaj premakne al ne, če se jaz ne sekiram, ne vem, zakaj se drugi na to bi oziral…«.
Glasbeno je skladba zelo bogata, z živahno ska linijo, zato so k sodelovanju so povabili tudi glasbene goste – Aljoša Jurkošek je zaigral na trobento, Matija Mlakar na pozavno, Rudi Javornik pa na saksofon. Tudi tokrat so zanimiv videospot posneli v Imperijevem placu za vaje v Spodnji Šiški, kjer tudi vsakodnevno vadijo in prirejajo koncerte za prijatelje.
V spotu, ki ga je posnel, režiral (skupaj s kreativno pomočjo celotne skupino Imperij) in montiral pevec zasedbe, Marko Duplišak, za veliko mizo opazujemo dogajanje, ki je posneto v dolgem kadru, vidimo pa lahko vse od kvartopirskih prizorov do striženja moške brade.

Marko Duplišak – vokal
Nejc Dolinar – kitara
Igor Gruden – kitara
Jasmin Durič – bas
Julij Klemenc – bobni
Sodelujoči glasbeniki :
Nikola Sekulovič bas
David Stritar klasična kitara
Aljoša Jurkošek – trobenta
Matija Mlakar – pozavna
Rudi Javornik – sax