Naslov singla pa je zgovoren sam po sebi, Imperij imajo ‘radi jesen’, ta letni čas, ki nas vedno znova preizkuša s svojo zrelostjo in melanholičnim vzdušjem, ko se gozdovi in parki zavijejo v meglo, ko besede postanejo otožnejše.
Singel ‘‘Rad imam jesen”, ki mu je glas posodil Ognjen Zeljić iz Bogunov, nas s svojo energičnostjo odločno ponese skozi meglene koprene jesenskemu soncu naproti.

Imperij – foto Andraž Muljavec

Imperij so z družbeno kritičnimi in samoironičnimi besedili, ki so v našem prostoru postala prava redkost, že večkrat pritegnili pozornost poslušalcev. Skladbe Parazit, Men je vseen ter protivojna  v plamenih vsaka na svoj način opisujejo svet, ki nas obkroža. Spomladi so se Imperij odločili, da začetek sezone obeležijo z malce humorno skladbo, ki so ji nadeli naslov Soseda Breda.


Ognjen Zeljić; foto – Klemen Udovč


Imperij feat. Ognjen Zeljić:
Ognjen Zeljić – vokal
Nejc Dolinar – kitara
Igor Gruden – kitara
Robert Sršen – bas
Julij Klemenc – bobni
Sodelujoči glasbeniki :
Nikola Sekulovič – bass
David Stritar – kitara
U-ROS (Uroš Cingesar) – spremljevalni vokali
Mix: Robi Bulešić Mastering – Robi Bulešić
Založba: Dallas Records Publishing – Mars Music
Videospot, režija, scenarij, DOP: Nejc Dolinar
Scenarij: Imperij

Novi album so Imperij predstavili na promocijskem koncertu v Orto baru v petek 17. novembra. Na tem koncertu se jim je prvič pridružil tudi novi pevec Jure Erpič, ki se odlično počuti v ‘imperialnem’ okolju in to se bo gotovo poznalo tudi na odru.