feat. Marko Duplišak in Borut Marolt

IMPERIJ začenja popolnoma novo poglavje s singlom PARAZIT. Nekoč petčlanska skupina, ki deluje od leta 2014, je postala trio. Singel PARAZIT, prva pesem, ki je nastala v novih časih, je odmev in odgovor na življenje v coni obdobja. ‘Preveč je pritoževanja brez rešitev, prelaganja odgovornosti iz lastnih pleč na ramena drugih, predvsem pa je veliko preveč slabe volje, premalo pa akcije, ‘ so prepričani, zato z novo pesmijo dajejo priložnost sedanjosti in seveda svetli prihodnosti.

Glavni moški vokal je odpel Marko Duplišak, sicer pevec metal zasedbe Inmate, z recitirajočim partom se mu je pridružil Borut Marolt, pevec zasedbe Niet. Za dodatno popestritev vokalnega aranžmaja sta svoje glasove posodila še Nejc Lombardo in nenadomestljiva Tinkara Kovač. Videospot so posneli v enem popoldnevu v ‘Imperijevem placu’ v Šiški. Režiser in kreativni vodja snemanja je bil Marko Duplišak, ki že več let skrbi za vizualno podobo Imperijev.
V skupini Imperij so z letom 2022 začeli pisati popolnoma novo zgodbo. Od ustanovnih članov vztraja le Julij Klemenc (bobni), na kitarah pa sta se mu pridružila Igor Gruden in Nejc Dolinar. Produkcijo prvega singla novega poglavja Imperijev je skupina zaupala Robiju Bulešiću v studiu Bear Tracks v Kočevju. Do poletja pa skupina načrtuje izid še enega singla.
Imperij so še zapisali, da novi časi pišejo nove zgodbe, te pa se manifestirajo v novi glasbi. Želijo si manj govorjena in več akcije, manj problemov in več rešitev.