Skupina, ki je doživela že nekaj reinkarnacij, se vrača z novim pevcem

Na odru je novega pevca podprla ena in edina Tinkara Kovač ter Nejc Lombardo iz zasedbe Lombardo. (foto TJAŠA JANKOVIĆ)

Skupina IMPERIJ je minuli petek na odru ljubljanskega Orto bara predstavila četrti studijski album, ki so ga poimenovali Drugačne barve. Koncertni nastop v Orto baru je bil hkrati tudi premierna predstavitev novega pevca Jureta Erpiča, podporo mu je izkazala izvrstna vokalistka Tinkara Kovač, na odru sta se ji pridružila še Ognjen Zeljić (Bogunov) ter Nejc Lombardo (Lombardo).

Parazit, Soseda BredaMen je vseenRad imam jesen (feat. Ognjen Zeljić) so udarni singli, ki jih je zasedba  v minulih letih spuščala na radijske valove in so bili na FM frekvencah tudi zelo dobro sprejeti. Iskriva besedila, začinjena s kančkom humorja ter razigrani ritmi so dodali svoje.
Pri teh skladbah so se jim pridružili številni priznani glasbeni gostje; kot npr. Borut Marolt (Niet), Tinkara Kovač, Nejc Lombardo (Lombardo), Miha Erič (3 Tone), Nikola Sekulovič (Dan D) in David Stritar (Lombardo).

 

Skupina je sicer pred dvema letoma krenila na popolnoma novo kreativno – glasbeno pot in zelo temeljito prevetrila zasedbo. Odločili so se, da medse sprejmejo gostujočega pevca Marka Duplišaka, sicer vokalista metal zasedbe Inmate, pri singlu ‘Rad imam jesen’ se jim je pridružil že vokalist zasedbe Bogunov, Ognjen Zeljić.
Na predstavitvenem koncertu, ob izidu albuma Drugačne barve, pa se je predstavil njihov novi, stalni vokalist, Jure Erpič, ki se v imperialnem okolju počuti odlično.
Zasedbo Imperij tako dandanes sestavljajo vokalist Jure Erpič, bobnar Julij Klemenc, kitarist Nejc Dolinar ter basist Robert Sršen.