Imperij so lanskega novembra objavili četrti studijski album »Drugačne barve«. Skupina, ki je doživela že nekaj reinkarnacij, se je tokrat vrnila okrepljena z novim pevcem, mladim pevcem, Juretom Erpičem. Ostali člani skupine Imperij so Nejc Dolinar (kitara), Robert Sršen – (bas kitara), Julij Klemenc (bobni).

Singel ”Vdihni” je izšel na že omenjenem albumu, vendar so bili člani mnenja, da bi lahko posneli še drugo, še boljšo verzijo pesmi, ki bo izšla v obliki singla.
Tukaj je tudi videospot, ki so ga Imperijevci posneli na ljubljanskih ulicah ter v Imperijevem ‘Placu’ za druženje in ustvarjanje v ljubljanski Šiški, kamero pa je vihtela Soča Sršen. Tudi sicer je pri snemanju skladbe sodelovalo več glasbenikov, mdr. je spremljevalne vokale posnela ena in edina Neža Neisha Buh.
Četrti album sicer odlikujejo družbenokritična in pristna besedila s tematiko iz vsakdanjega življenja – takšen je tudi singel ”Vdihni”, ki govori o hektičnem vsakdanjem življenju ter hkrati opozarja na pomembnost zavedanja o življenju tukaj in zdaj – »včasih se je potrebno le zaustaviti, zadihati in preprosto obstajati tukaj in zdaj,« so nam zagotovili v en glas.

Koncertni nastop v Orto baru je bil hkrati tudi premierna predstavitev novega pevca, podporo so skupini in novemu pevcu izkazali številni znani glasbeniki – izvrstna vokalistka Tinkara Kovač, vokalist zasedbe Bogunov, Ognjen Zeljić ter Nejc Lombardo iz skupine Lombardo.


Skupina je sicer pred dvema letoma krenila na popolnoma novo kreativno – glasbeno pot in zelo temeljito prevetrila zasedbo. Odločili so se, da medse sprejmejo gostujočega pevca Marka Duplišaka, sicer vokalista metal zasedbe Inmate, pri singlu ”Rad imam jesen” se jim je pridružil že vokalist zasedbe Bogunov, Ognjen Zeljić.
Na predstavitvenem koncertu, ob izidu albuma Drugačne barve, pa se je predstavil njihov novi, stalni vokalist, Jure Erpič, ki se v imperialnem okolju počuti odlično.
Zasedbo Imperij tako dandanes sestavljajo vokalist Jure Erpič, bobnar Julij Klemenc, kitarist Nejc Dolinar ter basist Robert Sršen.
Že pred izidom albuma je skupina izdala štiri nove skladbe: Parazit, Men je vseen, Breze v plamenih in Soseda Breda, na katerih so se jim pridružili številni priznani glasbeniki kot npr. Borut Marolt (Niet), Tinkara Kovač, Nejc Lombardo (Lombardo), Miha Erič (3 Tone), Nikola Sekulovič (Dan D) in David Stritar (Lombardo).
Izid albuma bo pospremila skladba ”Rad imam jesen”, kjer je skupini Imperij vokal posodil izredni Ognjen Zeljić iz skupine Bogunov.