Včeraj je v 54. letu življenja iznenada in mnogo prekmalu odšel dragi prijatelj, kolega in glasbenik Tigran Kalebota – Tigi, bobnar in eden od ustanoviteljev skupine Psihomodo Pop.

Tigran je skupaj z Davorjem Gobcem, Smiljanom Paradišem, Nevenom Kepeskim in Brankom Banjeglavim leta 1982 ustanovil skupino Psihomodo Pop.

Prvi album skupine ‘Godina Zmaja’ je bil objavljen leta 1988 pri Založbi Jugoton. Do danes je Tigran Kalebota s Psihomodo Pop objavil trinajst albumov, večino za Jugoton/Croatia Records, od leta 2014 pa je skupina pod okriljem založbe Dallas Records.

Na številnih albumih  so danes kultni, ponarodeli in legendarni hiti, skupina je osvojila  niz glasbenih nagrad. Od samih začetkov so Psihomodo, z vedno  močnim Tigranom na bobnih, več let upravičeno uživali status enega najboljših live bendov v regiji.

Zadnji studijski album Psihomodo Popa – ‘Čiribu Čiriba’ je izšel pred tremi leti, naletel je na odličen odziv tako javnosti kot glasbenih kritikov – bend je prejel skupno kar 5 Porinov, tudi tistega za najboljši album leta.

Pred nekaj tedni so objavili CD/DVD  ‘Live Unpljugd 2 Gavella’, Tigran je za vedno odšel ravno v času, ko je bend v studiu snemal pesmi za nov album ter se pripravljal na 30. obletnico izida albuma ‘Godina zmaja.’

V obdobju od leta 1985 – 1996 je Tigran na nacionalni televiziji HTV delal kot tonski mojster, po tem obdobju se je popolnoma posvetil glasbi  in bendu, kjer je bil zadolžen tudi za produkcijo in snemanje videospotov.

Kolegi glasbeniki se bodo Tigrana spominjali kot odličnega bobnarja, kot človeka, ki je bil vedno nasmejan ter v vsakem trenutku pripravljen pomagati kolegom.

Njegov mnogo prehiter odhod pušča praznino na sceni, za njim ostaja velika zapuščina, ki jo je 30 let ustvarjal s skupino Psihomodo Pop. Prijatelji in fani ga bomo vedno imeli v najlepšem spominu.