Lombardo je skupina prijateljev, izkušenih glasbenikov, ki delajo družbo znanemu pevcu, Nejcu Lombardu. Postali pa so prepoznavni ravno po Nejčevem vokalu in pa drznih, za naš prostor drugačnih inštrumentalnih linijah. Lombardo so še: David Stritar (kitara), Borut Velušček (bas), Peter Vdovč (klaviature), Toni Habula (bobni), Sašo Kronegger (tolkala). Po nekajletnem ustvarjanju so izdali svoj prvenec na cd-ju, ki nosi naslov ”A greva plesat”.
S skupnim ustvarjanjem so začeli leta 2019 in že takrat so obljubili, da bo veliko dobre glasbe. Od njihovega nastanka dalje so prehodili zelo zanimivo in kreativno pot, nastalo je kar nekaj singlov, ki so zdaj združeni v celoto, izdali pa so tudi atraktivne pripadajoče videospote, ki so jih npr, snemali v italijanskem Lignanu, to je bil Recept, ter v Ksevtu, kulturnem središču vesoljskih tehnologij,kjer so posneli Pokrita z zvezdami.

Prvi uradni izid s pripadajočim videospotom Pokrita z zvezdami,  je skupina Lombardo izdala konec leta 2019, sledili pa so : A greva plesatKriminal, Vedno je pomladPorcelanNe da se mi in Recept, ki so nastajali pod vodstvom producenta Dejana Radičeviča, mix in mastering je končal Gregor Zemljič. Slednje tri skladbe, med katere sodi tudi še sveži, aktualni singel Lahko še enkrat, pa so člani benda posneli ob hkratnem igranju v studiju Metro, Željko Mladenović pa je dodal končni zvočni pečat skladbam.
Zunanjo podobo albuma je oblikovala likovna oblikovalka Irena Kazazić, ki je v živahni pop art maniri, s tehniko kolaža, v notranjosti knjižice upodobila tudi vse člane skupine, upodobljene pa so tudi likovne podlage iz povsem samostojnih del domišljijskega sveta umetnice Irene.

Pri zadnjem videospotu, Lahko še enkrat, pa jim je na pomoč priskočila umetna inteligenca. Za aktualno skladbo in pripadajoči videospot, ‘LAHKO ŠE ENKRAT”,  ki ga je upodobila AI- umetna inteligenca, so združili povsem organske elemente, ki so jim dodali digitalne prijeme umetne inteligence.Kadri v videu namreč v veliki večini izhajajo iz fotografij benda, ki pa jih je umetna inteligenca transformirala v nek drug pogled in dimenzijo.