Jan Potrč predstavlja nostalgično balado
“Ne zbudi me”
za letošnji netipični decembrski čas

Letošnji december zaradi epidemioloških razsežnosti ne bo tak, kot smo ga vajeni. Druženja s prijatelji, praznovanja in obdarovanja so letos zamenjale video konference, čepenje v samoti doma in spremljanje situacije preko spleta. Jan Potrč je skladbo “Ne zbudi me” napisal za te turobne in deževne dni, ko začutimo praznino, osamljenost in se z nostalgijo vračamo v preteklost. Jan Potrč je sam poskrbel za glasbo, nežno besedilo, celoten aranžma in post-produkcijo.

O skladbi in njenem nastajanju je Jan Potrč povedal: “V mislih sem imel predvsem nostalgijo in prihajajoč decembrski čas. Za nekoga poln pričakovanj in čarobnosti, za drugega le mesec, skozi katerega se je treba prebiti… Vsekakor je zame to čas, poln iskric, radosti in pričakovanj, a tudi čas v katerem pomislim tudi na osebe, ki jih ni več med nami. V tem letu se je za vedno poslovila meni zelo draga oseba, ki je bila poosebljena milina in dobrota. Njen zgled me spremlja in njena prisotnost me obdaja kot nevidna koprena angela varuha.”

Optimizem kar vre z Jana, zato je zaključil: “Življenje je eno samo in neprecenljivo. Ko imamo občutek, da ne gre, se ozrimo do zvezd. Morda je tam nekje nekdo, ki pazi na nas ali pa to poslanstvo nosi naša močna vera v prihodnost. Kakorkoli, vredno je verjeti, živeti in slediti sanjam.”