Jure Lesar, obalni kantavtor iz Pirana ter neutrudni opazovalec življenja, nam predstavlja že peti singel in videospot iz prihajajočega tretjega studijskega albuma, ki bo izšel v jesenskem času letošnjega leta.
Tokrat prvič izdaja singel skupaj s spremljevalno zasedbo Krila ptice, glasbeniki Jan Fanedl, Matic Isovski, Gašper Peršl in Timotej Majer ga spremljajo na koncertnih odrih, s svojo energijo pa spretno preklapljajo med spevnimi baladami in pravim rokenrol žurom, kar so tudi nedavno dokazali na koncertu v okviru Orto Festa.

Skladba »Lep dan« zveni nostalgično, kot bi nastala v nekih drugih časih in prostorih, a še vedno daje močan vtis, da se vse skupaj dogaja prav zdaj.
Jure, ki je avtor besedila in glasbe, aranžma je nastal v sodelovanju s producentom Žaretom Pakom, nam je razložil ozadje nastanka pesmi:
»Lep dan je zgodba o upanju na ponovno srečanje skrhanih odnosov v družini, ljubezni ali prijateljstvu. Lahko govori tudi o ljubljeni osebi, ki se je zaradi različnih razlogov umaknila, ti pa upaš, da se vrne nazaj ter da z njo doživiš lep dan
Videospot, ki sledi Juretovemu pripovedovanju in glasbi,  je režirala madžarska avdiovizualna umetnica Veruš Villangó, ki ustvarja med Budimpešto in Piranom.

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/tcfqwEvOxcY?si=uJfoYL0_lJeBFNo1″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” referrerpolicy=”strict-origin-when-cross-origin” allowfullscreen></iframe>

Avtorji in vsi vpleteni:

Besedilo in glasba: Jure Lesar
Aranžma: Jure Lesar in Krila Ptice
Producent: Žarko Pak
Mix in mastering: Simon Penšek
Videoprodukcija in fotografija: Veruš Villangó
Snemalca: Aleks Lovrič in Vasko Vidmar
Krila ptice so: Jan Fanedl, Matic Isovski, Gašper Peršl in Timotej Majer.