‘MALO PO MALO’ (live verzija)

Spomladi je Jure Lesar izdal drugi samostojni album ‘Je kaj novega’, ki ga je predstavil s koncertom v Kino Šiška, 18. novembra pa izide še album v vinilni obliki. Izid bomo proslavili s koncertom v Orto baru, ko bodo epidemiološke razmere ugodnejše.
Jure nam je z ekipo tesnih sodelavcev pripravil live verzijo singla ‘Malo po malo’, ki je najbolj minimalistična in osebnoizpovedna pesem na albumu.
Martin Belac je poskrbel za videopodobo, posnetek je nastal septembra v Gledališču Tartini Piran,v videu nastopata Jure Lesar in Denis Horvat za klavirjem.

‘Album je drugačen od buditeljskega, bolj svetlega, če želite tudi naivnega, a vsekakor izvrstnega predhodnika »Zemljin sin«. Na »Je kaj novega« deluje Jure občasno bolj zemeljsko, kot na albumu zemeljskega naslova. Zrelejši, izkušenejši, manj ranljiv, a znova iskren in v potezah stvaren, ter prodorno pečaten. In še nekaj. Tudi skladbe albuma »Je kaj novega« so ponovno rojene za na oder. Posedujejo pravo dozo rock dinamita, ki je grabežljiva, hipno privlačna in ki bo v odrski izvedbi lahko navita po mili volji, kar pomeni, da bo tudi grabila po mili volji. To je zagotovo. Zato mora iti čimprej na oder, da razkaže tudi album »Je kaj novega« ultimativni domet izpovedi svoje verzije rocka in rolla. Naj se zgodi. Čimprej.’
ALEŠ PODBREŽNIK za portal Rockline.si