Jure Lesar je prvi solistični album z naslovom ‘Zemljin sin’ predstavil leta 2018.
Izvrstne skladbe so zelo hitro dobile simpatije pri poslušalcih in tudi pri urednikih radijskih postaj. Udarni verzi ter lirične upodobitve so ujela ušesa slišno pozornih poslušalcev, glasba je dobila svoje mesto tudi na terenu – Jure je širil svoj glasbeno poetični izraz po nastopih širom Slovenije, od Kamnika, nazaj do Pirana pa vse do Cankarjevega doma, povsod je njegova glasba našla dom.

Dve leti po izidu prvega solističnega albuma se Jure Lesar pripravlja na izid drugega albuma, ki nosi naslov Je kaj novega?
Izdelek govori ‘več ali manj o odnosu med moškim in žensko. Od začetne zaljubljenosti, trenj, razhoda in na koncu – do odpuščanja’, pravi Jure.

Glasbo in besedilo za skladbo je napisal Jure Lesar, aranžma je še delo Denisa Horvata in Davida Morgana. Pripadajoč videospot je posnel Martin Belac.

Avtorji:
Glasba: Jure Lesar
Besedilo: Jure Lesar
aranžma: Jure Lesar Denis Horvat, David Morgan,
Posneto v Studiu Metro
Tonski tehnik: Nik Pirc
Mix: Denis Horvat
Master: Gregor Zemljič

fotografija: Janez Volmajer
video: Martin Belac

Zasedba:
David Morgan- bobni
Jan Fanedl- El. kitara
Luka Mrdakovič- bas
Denis Horvat- klaviature
Jure Lesar- akustična kitara in vokal

Zbor pri pesmi “Žeja”:
Tonja Senčar, Iva Ivančič, Aleksandra Belle, Brina Klemenčič, Špela Bobič, Sonja Kočevar, Teja Pribac, Katja Dekorti, Teo Collori, David Morgan, Pablo Baez, Denis Horvat, Jure Lesar in
Georgius Deep Sea Singers: Danijel Grbec, Mirko Potočnik, Marko, Janko Novak, Darko Mavrič, Marko Jezernik in Lauro Skomina