Khaleesi iz Splita – Kristina Boban predstavlja nagrajeno skladbo ‘Zemlja i zrak’

Kristino Boban smo lanskega leta občudovali na Večerih dalmatinske šansone v Šibeniku, kjer se je predstavila prvič v svoji karieri. Letošnjega leta se je na festival vrnila s pesmijo ‘Zemlja i zrak’ ter osvojila nagrado v kategoriji najboljše interpretacije pesmi.

Kristina je čudovito kostumografsko kreacijo, ki jo nosi tudi v spotu, pokazala v živo, na 23. Večerih dalmatinske šansone, ki so se odvijali 22. avgusta v Šibeniku.

Videospot prikazuje pot in prereke pri iskanju do samega sebe, do notranjega miru, zgodba pa je ovita v ljubezensko doživetje. Kristinin lik, ki ga je odigrala v videozgodbi ima zelo izrazito in prepoznavno estetsko podobo, oblikovala jo je Anita Vukov, modna oblikovalka, ki je sodelovala pri kreiranju kostumov blockbuster serije Games Of Thrones. Oblekla je tudi kulten lik, Emilijo Clark, Mother Of Dragons.

‘V veliko čast mi je bilo ponovno stati na odru v Šibeniku, upam, da bom tudi v prihodnosti upravičila odločitev strokovne žirije, ki mi je podarila ta laskavi naziv. Skladba ‘Zemlja i zrak ‘ mi pomeni mnogo več kot vse pesmi do zdaj. Upam, da vas bo pesem motivirala, da boste tudi v prihodnje ostali zvesti sami sebi, čeprav je včasih treba začeti od znova.’ – KRISTINA BOBAN