Letošnji zmagovalec festivala v Splitu, Luka Nižetić, je s pesmijo ‘Kad se rodiš usrid Splita’ postal prejemnik nagrade občinstva. S pesmijo je navdušil celotno regijo, zdaj pa je izšel še animirani videospot.
Pod videospot se podpisuje Dinko Šimac, ki je z Luko že sodeloval pri njegovih skladbah ‘Brutalero’ in ‘Ae’.

Luka nam je povedal, da je že od začetka nastajanja te pesmi razmišljal o ideji, da bo videospot animiran. Vseh ljudi, ki so omenjeni v pesmi, bi bilo praktično nemogoče zbrati na enem mestu, številka je narasla do mesta 57, zato se je ekipa odločila, da se vse te ljudi prikaže na virtualen način.
»Takoj ko sem zvedel za pesem, sem že vedel, kdo bo ustvarjal videospot. Tako kot pesem pripoveduje zgodbo o mojem mestu Splitu, o svetu kulture, glasbe, o športu ter o družabnem življenju, je bila edina rešitev animirana zgodba v maniri računalniške igrice. Videospot je nastajal več kot mesec dni, nad končnim rezultatom sem navdušen! Dinko Šimac je pravi genialec, kolikor pa mi je znano, smo nekaj takšnega v naših prostorih naredili prvič«

Skladba ima nalezljiv ritem in refren, poleg Luke Nižetića je zmago proslavljala tudi avtorska ekipa. Glasba, aranžma in celotno produkcijo podpisuje Branimir Mihaljević, besedilo pa Mario Mihaljević.

Po zmagi na Splitskem festivalu, Luka Nižetić nadaljuje z začrtano poletno turnejo, ki jo je poimenoval #ludilobrale, v jeseni pa izide tudi album ‘LUDILO BRALE’.