Marko Hatlak je deveti studijski album ‘Ko ni noč in ni dan’ posnel s skupino priznanih glasbenikov – prvič smo v Hatlakovem projektu zaslišali tolkala, električno kitaro in klaviature. Na žanrsko raznolikem albumu je 13 skladb, med njimi zaseda posebno mesto skladba ‘Vino strasti.’

Zasedba Marko Hatlak BAND se bo kmalu zaprla v studio, kjer bo potekalo snemanje drugega studijskega albuma zasedbe, katerega izid lahko pričakujemo spomladi 2021.

Vino strasti je rock balada in je pesem o upanju, je pesem o izkušnji pri premagovanju ovir ter o notranji moči. Marko Hatlak je večkrat poudaril, da zelo rad preizkuša različne glasbene sloge – ne le žanr tanga, funka in klasično glasbo, ampak tudi tiste, bolj osebne, avtorske glasbene izraze, ki so tako značilni za popularno glasbo.

‘Rad se preizkušam v različnih glasbenih slogih. Zanimajo me različni vidiki in načini predajanja glasbi. Ena oblika glasbe je na primer za meditacijo, druga bolj energična, spet tretja, kjer si glasbenik igralec, pri četrti bolj pevec in tako naprej. Samo enkrat se živi in želim poskusiti čim več svojih ljubezni do glasbe in izluščiti, kar je najboljše.’
Marko Hatlak v intervjuju za MMC RTV Slo

Pred nami je Vino strasti. V dneh, ki postajajo krajši, temne noči pa dolge, iščemo poti k sebi – v glasbi Marka Hatlaka je vsak glasbeni izraz podčrtan s strastjo, žanrsko raznoliki album ‘Ko ni noč in ni dan’ pa je nam v mesecih, ko pogrešamo glasbeno izkušnjo v živo, odličen nadomestek za čakanje na koncerte.