Mija Novak je akademsko izobražena glasbenica, ki je odrasla v glasbeni družini. Njen oče Jerko Novak je napisal glasbo za najbolj priljubljenega slovenskega mačka, Mačka Murija. Mlada glasbenica je pričela z nastopanjem že v času študija, na ulicah Prage,  letošnje leto pa jo lahko opazite tudi na ljubljanskih ulicah.
Na začetku pomladi je Mija Novak izdala prvo skladbo, priredbo uspešnice Jutro, ki sta jo napisala Miro Tomassini ter pa Vlado Kreslin.
In kako je nastal ideja o priredbah brezčasnih uspešnic? V toplih poletnih nočeh na otoku Silba so nastale čisto prve priredbe pesmi, ki jih sicer v originalu vsi poznamo.

Po skladbi Jutro je tu še Devojko mala, Mija nam je zaupala, kako je nastajala priredba že skoraj ponarodele skladbe.
»Po odličnih izvedbah Djuze Stojiljkovića ter Idolov je bilo ustvarjanje priredbe kultnega komada ‘Devojko mala’ velik, a nadvse prijeten izziv. Mislim, da sva mu z Jerkom uspela podariti zelo izvirno preobleko. Dolgo sem iskala navdih za interpretacijo vokala, dokler nisem ugotovila, da je že ves čas pred menoj: našla sem ga v pesmih argentinske pevke Mercedes Sosa, ki sem jo v tistem obdobju veliko poslušala.« – Mija Novak

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CpBzG9Bg9t4″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>