MILA z novim avtorskim

singlom in videospotom ‘UNLOVED’

MILA je izkušena glasbenica poljskih korenin, ki že deset let živi in ustvarja v Sloveniji. Februarja je izšel njen prvi singel, ‘Svoboda’, ki sta ga podpisala Matevž Šalehar – Hamo in Denis Horvat ter z njim prepričala radijske postaje širom Slovenije. Tokrat se predstavlja s prvim avtorskim singlom ‘Unloved’, ki napoveduje debut album.

AVTOR GLASBE: MILA
AVTOR BESEDILA: MILA
ARANŽMA: MICHAŁ KOWALSKI AREK KOPERA
PUBLISHING: MARS MUSIC
UNLOVED VIDEOSPOT:
PRODUKCIJA: INSTANT.SI

MILA je na Poljskem študirala klasični klavir in jazz vokal, sama tudi piše glasbo in besedila za pesmi, v Sloveniji si je ustvarila dom in družino.
V preteklosti je sodelovala z najbolj prepoznavnim glasbenim gledališčem v Varšavi, s Teatrom Studio Buffo, s katerim je nastopala po največjih odrih po celotni Poljski in tudi na poljski nacionalni televiziji TVP.
Leta 2015 je nastopala v oddaji „The Voice of Poland”, njena glasbena mentorica je bila na Poljskem zelo priznana glasbenica, Edyta Górniak.
Pesem ‘Unloved’ je napoved debut avtorskega albuma, ki ga MILA trenutno pripravlja v elitnem studiu v Varšavi, ki se imenuje ‘Black Kiss Records’. Videospot je posnela slovenska filmsko – produkcijska ekipa INSTANT SI Vladanom G. Jankovićem ter mlado umetnico, režiserko Nino Tratnik na čelu. Snemanje je potekalo v čudovitem ambientu narave, v Sečoveljskih solinah. Glavno vlogo – lik čustvenega alter ega je odigrala vrhunska umetnica, plesalka, koreografinja, nekdanja balerina SNG, Opere in Balet Ljubljana – Kristina Aleksova. Kristina preko plesa in giba izraža čustva o katerih govori pesem, predstavlja tudi vse kontrastne in ženstvene emocije na malce drugačen, lep in umetniški način.

 ‘Pesem ‘Unloved’ govori o ljubezni, o tisti strani, ki jo sami pred sabo včasih skrivamo, ki se je bojimo, ali celo ne vemo, da obstaja. Govorim o kritičnih trenutkih v življenju. Preko glasbe vedno komuniciram s svetom čustev. Glasba brez čustev zame ne obstaja. V vsaki pesmi ki jo ustvarjam vložim veliko sebe, iskreno in osebno. Preko svoje glasbe želim poudariti pomembnost naravnega sočutja, medsebojne izmenjave čustev,  dejstvo je,  da je tudi ta del našega življenja treba v sebi razvijati in čuvati,  ‘ je iskrena MILA.