Single in videospot za skladbo “Drugom prilikom” v izvedbi Mateja Miloševa in Dunje Ercegović

Predstavljamo vam edinstveno glasbeno zmes, kjer klasični glasbenik Matej Milošev ustvarja za pop-rock zvezde, ki bodo svoje delo, združeno v skupno glasbeno ustvarjanje, predstavili na končnem albumu, posamezne single pa bodo spremljali videospoti. Tako bodo Edo Maajka, Aljoša Šerić (Pavel), Jelena Radan, Lovely Quinces in druga velika imena, ki zaenkrat še ostajajo presenečenje, interpretirali skladbe napisane za njih, izpod peresa klasičnega glasbenika Mateja Miloševa.

Njegove avtorsko zaokrožene skladbe izvajajo pevci, s katerimi je že sodeloval kot instrumentalist na njihovih albumih. Material je intimno delo, vse skladbe so svojevrstni notranji monolog Miloševa, skozi katere opisuje življenje, ki se dogaja okoli njega in v njem. Žanrsko so skladbe različne, a se držijo pop in rock zvoka.

“V začetku sem si želel gostiti vokaliste, v glavnem tiste, s katerimi sem že delal kot instrumentalist pa tudi tiste, s katerimi sem vedno želel delati, a do zdaj nisem imel priložnosti. Glavni razlog je, da ne znam in ne želim peti in sem ugotovil, da lahko ta primanjkljaj obrnem v nekaj dobrega – imam avtorski material, vsi gosti pa ga obogatijo s svojo interpretacijo,” je o projektu povedal Milošev.

Matej Milošev je ugledni hrvaški klasični glasbenik, ki že več kot deset let svojim predanim delom, kot instrumentalist, aktivno ustvarja hrvaško glasbeno realnost. Kot avtor aktivno ustvarja od 2018, ko je napisal prve skladbe za mlado in talentirano glasbenico Luce in njen prvenec “Susret” . Kot instrumentalist je sodeloval z velikimi imeni kot so: Oliver, Đorđe Balašević, Gibonni, Parni Valjak, Urban, Pavel, Detour, Massimo, Luce, Vatra, Tony Cetinski, Porto Morto itd. Prav tako je član glasbene zasedbe v oddajah “A-Strana” in “The Voice”.

Prva skladba, ki jo Milošev in soustvarjalci predstavljajo glasbeni javnosti, je pesem “Drugom prilikom”, ki je nastala v sodelovanju s talentirano mlado glasbenico Dunjo Ercegović, bolj poznano kot Lovely Quinces. Glasbo je v videospot kot scenaristka in režiserka pretočila Renata Lučić. Nastal je v produkciji “More magnets”.

Producenta projekta sta Tomislav Šušak in Jere Šešelja. “Vsi se poznamo od prej in zato že poznam ustvarjalni proces vsakega od njiju in vem kako vidita, slišita stvari. Imata podoben pogled na svet in specifično glasbeno občutljivost, nikoli prej pa nista delala skupaj. Material jima je bil zelo všeč in odlično smo je ujeli skupaj. Rdeča nit, ki ji sledim v svojih delih je, da iz mojih skic in idej nastane nekaj novega, boljšega in lepšega, kot bi ustvaril sam – ergo producenti in gosti bogatijo našo glasbeno zgodbo”, je dodal Matej Milošev.