Mizar z novim singlom ‘‘Izrod’’ govori o temnih in zlobnih časih za človeško vrsto

Mizar predstavlja novi singel ‘Izrod’ iz prihajajočega šestega studijskega albuma ‘‘Večna praznina’’, ki bo na voljo od ponedeljka, 12.12.2022 na vseh digitalnih streaming platformah.

Ena izmed desetih skladb na novem albumu, ‘Izrod’ je pesem o človeku, ki je prodal svojo dušo in tako postal Izrod (изрод/Creep). Grdoba nima emocij niti empatije, on je moralni izmeček in denar je imperativ njegovega obstoja. Dante je grešnike razvrščal v 9 krogov pekla, večji kot so grehi, vse manjši so krogi.

‘‘Da bi rešili svojo prodano dušo, Mizarjevi izrodki morajo odpreti ‘‘Devet vrat’’. Živimo v času zlobe, vse več je izrodkov, vse manj pa je ljudi.’’ – zaključuje skupina Mizar.

Edinstven zvok kultne makedonske skupine, na čelu z močnim vokalom Zorana Tortevskog, človeške teme pretvarja v težke, ampak čarobne skladbe.

Naslednja priložnost za videti in slišati Mizar v živo, je v petek 16.12. v Domu omladine Beograd. Po letošnji mini turneji, ko so nastopili v Ljubljani, Reki in Zagrebu, se po sedmih letih ponovno vračajo v Beograd. Publika je na teh koncertih bila navdušena, člani skupine Mizar pa so pred svojim povratkom izjavili sledeče: ‘‘Zelo se veselimo prihajajočega koncerta, veliko lepih spominov nas veže na to mesto in publiko. Srečni smo, ker imamo priložnost predstaviti našo novo glasbo v živo, ki smo jo ustvarjali že kar nekaj časa. Nekateri singli so že bili objavljeni v studijskih verzijah, ampak igrati jih v živo je nekaj povsem drugačnega, pravzaprav posebnega. Pozivamo vse, da z skupaj z nami to doživite na koncertu, v petek 16.12. v Domu omladine Beograda.’’

MIZAR:

Gorazd Čapovski | 12-strunska električna kitara, akustična kitara

Zoran Tortevski | vokal

Pece Kitanovski | bas kitara

Aleksandar Ristovski | električna kitara

Georgi Božikov | bobni