Makedonska skupina Mizar je na začetku letošnjega aprila pričela z mini turnejo, v okviru turneje so nastopili v mestih Reka, Ljubljana ter v Zagrebu. V teh treh glasbenih središčih nekdanje skupne države je občinstvo z radovednostjo pričakovalo koncerte.
V trenutni postavi deluje pet članov; poleg Gorazda Čapovskega, ustanovitelja skupine in edinega stalnega člana zasedbe, Mizar sestavljajo še Zoran Tortevski (vokal), Pece Kitanovski (bas kitara), Aleksandar Ristovski Princ (električna kitara), Georgi Božikov (bobni).
Navdih za nastanek nove pesmi »Večna praznina« je bilo mesto Reka, tam so namreč pionirji makedonskega dark zvoka nastopili pred 17- leti.

»Spomnim se trenutka, ko sem sedel na pomolu na Reki, daje me nostalgija za izgubljeno mladostjo, gledam v globino prelepega Jadranskega morja ter razmišljam o dejstvu, da to življenje v svoj celovitosti nima več smisla. Ne glede na to, ali si srečen, žalosten, bogat, brez denarja, vedno občutimo v sebi veliko večno praznino.« – nam razlaga Gorazd.
»Vsi na sebi lasten način preživljamo dobre in slabe dneve, srečne in žalostne momente, nečesa, kar smo poimenovali življenje. V vrtincih vsakodnevnega življenja in rutinskega bivanja, pogosto pozabljamo, da je življenje zelo krhka pojava. Danes si tukaj, jutri te več ni