Neno Belan skupaj z zasedbo The Fiumens letošnje leto praznuje 25 let skupnega delovanja, tekom celega leta pa obletnico že obeležuje s koncerti širom Hrvaške.
Nova pesem iz glasbene zakladnice Nena Belana se imenuje ‘Jube moja znaj’, premierno je bila predstavljena na 62. festivalu v Splitu.

62. Splitski festival je bil tokrat razdeljen na tri glasbene večere. Skozi prvi večer se je skozi glasbeni preplet mediterana in rocka predstavil Neno Belan s skupino Fiumens. Drugi večer pa je bil v znamenju izjemne hrvaške pevke Tereze Kesovija.

Neno Belan je napisal glasbo in aranžma za pesem Jube moja znaj, Nikša Sviličič pa je napisal besedilo.
»Pesem je posebna in drugačna, tudi zato, ker je to pravzaprav pesem o razhodu, ampak je pesem kljub temu vesela…par se je razšel, v tej pesmi pa vse buhti od pozitive, melodije in plesa,« nam razlaga Neno Belan.
Za pesem je nastal tudi videospot, ki sta ga podpisala režiserja Igor Ivanovič in Marko Zeljković.

‘Videospot je prav tako kot pesem malo nenavaden, vesel in zanimiv, tek videospota pa spremlja besedilo o pesmi. Videospot so posneli na relaciji Karlovac Zagreb. Zgodbe se je domislil Neno Belan sam, ideja pa je bila, da se v videospotu prikaže pričetek poletnega potovanja iz Zagreba v Split v starem kabrioletu. Na ta način smo obujali spomine na neke druge čase.«