Glasbene novosti z Reke

Reka je bila vedno kreativno napredno hrvaško mesto. Nekakšna kalilnica dobrega rock zvoka, kjer lahko svobodno ustvarjajo mnogi hrvaški glasbeniki. V nadaljevanju vam predstavljamo glasbene novosti letošnje evropske prestolnice kulture.
Vlado Simcich Vava predstavlja peti instrumentalni studijski album – EP ESCAPISM
Vlado Simcich Vava, priznani hrvaški avtor, kitarist in producent, “dobri duh reške rock-scene”, predstavlja svoj peti instrumentalni studijski album ESCAPISM. Vava ima za sabo izjemno bogat in raznovrsten glasbeni opus, kar niti ni neobičajno za glasbenika širokih nazorov in znanja.

ESCAPISM je nastal tekom preteklih mesecev in je izbor “instrumentalnih beležk”, kot je teh šest skladb opisal njihov avtor, poslušalcem pa prinaša dvaindvajset minut bega v neke druge dimenzije. Escapism Part 1Waltz With Me OliviaLonelinessIvyEscapism Part 2And Before I Go so skladbe, ki popolno pokažejo, da lahko veliko povemo brez ene same besede.
glasba | Vlado Simcich Vava

mix | Matej Zec

produkcija | Matej Zec i Vlado Simcich Vava

dizajn | Mladen Stipanović – SMART69 studio

 

⬇ POSLUŠAJ ESCAPISM ⬇

deezer

 Apple Music

amazon music

YouTube

Turisti nam sporočajo – “Ovi su dani takvi”   

Turisti – ki se napajajo z dobrim duhom Reške Rock scene po imenu Vlado Simcich Vava, okrepljeni z novim basistom Sergejem Hofmanom iz Slovenije, so izdali nov singel ‘Ovo su dani takvi’. Videospot so posneli med karanteno, glasba pa je izrazito radiofonična.
Prevzem skladbe in fotografij klik klik >>

Še eno priznanje reškemu čudežnemu dvojcu The Siids

FOTO: KRISTIJAN VUČKOVIĆ
Njihov prvenec Brutalist je požel odlične kritike iz vseh strani. Prvenec dvojca, ki nikakor nista začetnika na sceni, je bil prijetno electro pop presenečenje za vse, tako stroko kot občinstvo. Dvojec sestavljata Darko Terlević in Stanislav Grdaković.
Prvenec je bil nominiran za Rock & Off nagrado album leta, nizale so se nagrade in nominacije za artistično – cineastične spote, ki so res vredni ogleda.
The Siids – Lovers
CALLAHAN bend vas vabi na pot s skladbo “Vrijeme je da se krene”

Callahan – Vrijeme je da se krene

Callahan so izkušeni reški glasbeniki Ljubo Silić (Laufer, Urban & 4, Metrobolik), Roland Freiseis (ex Urban&4), Saša Papjarhaj in Siniša Šumonja, ki kot Band Callahan delujejo zadnjih šest let.

Bend Callahan ni posebel le zaradi naziva – poimenovan je po legendarnem filmskem junaku Umazanega Harryja, inšpektorju Callahanu, ampak tudi zaradi glasbe, ki jo ustvarjajo. Callahan glasba nastala kot zlitje različnih glasbenih okusov članov benda: bluesa, jazza, punka in ”šolske” glasbe. Vse te zvrsti lahko začutimo tudi v novem singlu ‘Vrijeme je da se krene’.

glasba in besedilo | Roland Freiseis

aranžma | Roland Freiseis, Ljubomir Silić, Aleksandar Papjarhaj, Siniša Šumonja

produkcija | Matej Zec, Ljubomir Silić, Roland Freiseis, Aleksandar Papjarhaj, Siniša Šumonja

spremljevalni vokali| Olja Dešić

posneto v  | ”On the way and back”, Studio Maraton Rijeka

miks | Glasbeni studio ”GIS” by Matej Zec