“DELTA live 2022” na dvojni LP ediciji

Ob 40. obletnici albuma “Zastave” dodan bonus posnetek “Zastave (live in studio)”

Aktualna izdaja albuma »DELTA Live 2022«, ki je nastal in bil posnet 1. aprila 2022 na koncertu v reškem Exportdrvu, je bil idealna priložnost za ovekovečenje odločnega nastopa kultne zasedbe v avdio in video obliki, tako v originalni zasedbi kot tudi v sedanji, punkovsko nenavadni – osemčlanski. Danes so Paraf: Pavica Čabrijan (vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Valter Kocijančić (vokal, kitara), Deni Šesnić (kitara), Raoul Varljen (klaviature), Alen Tibljaš (bobni), Vlado Simcich (kitara) in Iva Mobčibob (vokal), skupaj pa izvajajo najuspešnejše skladbe iz obeh glasbenih obdobij zasedbe: punka in postpunka.

Svoj nov zvok so predstavili že s singli “Novi Berlin,” “Dosta!” in “Bez lica,” ki pa so poleg “Zastave (live in studio)” pravkar izšli tudi kot bonus studijski posnetki na strani D pravkar izdanega dvojnega LP ja kot edinega posnetega v tej različici.

Ob izidu dvojne LP edicije »DELTA live 2022« (1. februarja) poteka tudi spremljevalna promocijska akcija, v okviru katere je ob nakupu dvojne vinilke priložena brezplačna istoimenska edicija na CD formatu. Akcija traja do valentinovega.

“DELTA Live 2022” 2LP lahko naročite po elektronski pošti: prodaja@dallas.hr, ali v Dallas Music Shopu na Reki in preko spleta v Dallas web shopu, omenjena akcija pa velja povsod.

»S tem fascinantnim albumom niso nič izgubili v smislu energije, drznosti, pa tudi zvok so premeteno obogatili, tako da dodani glasbeniki in s tem bogatejši aranžmaji ne posegajo v prvotni minimalizem. Odločna rafalna energija je veselo vznemirljiva, morda še bolj kot pred štiridesetimi leti, in na nek način ovrže splošno prepričanje, da mladostna razposejenost z leti izgublja na intenzivnosti. To so Parafi s koncertom v letu 2022 tudi dokazali. Zato je ta album kronski dokaz Parafove zimzelenosti in vpliva, ki ga boso s tem imeli v prihodnosti. Tudi če današnji mladi morda ne razumejo, o čem govori določena pesem, ker so nastale v sedemdesetih/osemdesetih letih na Reki v drugačnem družbeno-političnem okolju – bi  pa zagotovo razumeli, kaj bi rekel Kocijančić, o njihovem glasbenem izročilu.« – Ante Batinović (glazba.hr)

“Ta koncert je bil zasnovan in uspešno realiziran kot predstavitev treh znanih albumov skupine Paraf – A dan je tako lijepo počeo”,Zastave” in “Izleti”. Predstavitev je bila zasnovana kronološko saj si tako lahko ob spremljanju koncerta ali poslušanju »live albuma« pričaramo vpogled v razvoj same zasedbe, od srditih in brezkompromisnih punk pionirjev, preko podcenjene postpunk/novovalovskega obdobja, do današnje nedavno ustvarjene nove pesmi, ki po kakovosti v ničemer ne zaostajajo za slavnimi predhodnimi.

Zahvaljujoč vokalu Vim Cola in odlični spremljavi Ive Močibob, vse tri “vlečejo” v drugo fazo delovanja skupine, a energičen in silovit nastop resnično prebudi energijo zore hrvaškega punka, zato bi bilo čudovito, če bi sledil tudi povsem nov studijski album.” – Marinko Krmpotić (Novi list)

»In ja, kar je opazno, nove skladbe se odlično vklapljajo v obstoječ material in so hkrati še en dokaz aktualnosti te skupine, ki nam očitno ponuja še marsikaj novega. Zanimiv zaključek prav tako zanimive zgoščenke, ki nas po tistem “Dosta!” pusti v zraku le z enim vprašajem. Namreč, česa imamo pravzaprav dovolj? Situacije v družbi morda ja, Parafov pa zagotovo ne, saj je po tej zgoščenki zlahka sklepati, da so Parafi aktualnejši in močnejši kot kadarkoli in da nam ob njih nikoli ne bo dolgčas.” – Ivica Dukić (soundguardian.com)

“DELTA live 2022” je drugi live album skupine Paraf. Prvi, preprosto imenovan “Paraf Live”, in je del box-seta “Zbrana dela 1976-1987″.