Koncertna promocija “DELTA Live 2022” izdaje v zagrebškem klubu Boogaloo 23. septembra

Kmalu v prodaji LP “DELTA Live 2022” vključno s pesmijo ”Zastave” (live in studio

Tretji album reške skupine Paraf je prvotno izšel leta 1984, 35 let kasneje (2019) pa je doživel vinilno ponovljeno izdajo. »Zastave« veljajo za mojstrovino skupine, ki je bila surovo pošten kritik tedanje družbe, o kateri je Velid Đekić, reški profesor književnosti, publicist in novinar, nekoč zapisal: »Konceptualni album, kulturni laboratorij za raziskovanje vez med kolektivnimi rituali in totalitarno (pod)zavestjo …«.

foto | Nikica Petković

Pavica Čabrijan se je spomnila tistih davnih let: »Med pripravo albuma ‘Zastave’ smo ‘goltali’ Krležo in njegove opise balkanske beznice.« Tako je nastala pesem ‘Zastave’, ki jo je navdihnilo mračnjaško pijančevanje, deset let pozneje pa so ‘zastave’ pošteno zagorele … in z njimi vsa groza pijančevanja.”
Istoimenska pesem je ključna skladba albuma, v letu 2023 pa nam Paraf predstavlja njeno novo različico. V novi izvedbi ‘Zastave’, v celoti posneti v živo v studiu Gis 15. junija letos, Paraf pod producentsko taktirko Mateja Zeca ne razgrajuje izvirnika, temveč mu vdihuje svežino in nepričakovano moč, ne da bi izpustil njegov izvorni temni kontekst.
Nova različica te legendarne skladbe bo del nedavne LP izdaje »DELTA Live 2022«, ki sledi lanskoletnemu istoimenskemu albumu, izdanemu na CD formatu.

 

foto | Nikica Petković

Vstopnice, kupljene za predhodno prestavljena datuma (17. 11. 2022 in 11. 3. 2023), veljajo tudi za novi termin koncerta. Za vse, ki svoje še nimate, so vstopnice po predprodajni ceni 15€ na voljo preko entrio.hr ter na vseh prodajnih mestih Entria, v Dirty Old Shopu (Tratinska 34) in Rockmarku (Hrvatske bratske zajednice 4)). Na dan koncerta bo polna vstopnica 18 €.