Skupina Paraf se je v preteklosti že izražala na zelo specifične, sebi lastne načine. V paralelnih ekspresijah so našli poti za ustvarjanje skozi različne formate glasbenega udejstvovanja – jedro skupine Paraf, kvartet, se je v tem poletju izražal na manjših koncertih na terenu, širša zasedba se pripravlja na re – izdajo albuma Izleti ob 40. obletnici originalnega izida, koncertna, osemčlanska ekipa pa v studio snema nov singel.
Koncertna postava skupine Paraf se je spremenila, člani dosedanjih bendovskih postav so dobili okrepitve s člani iz Reške rock scene: Vim Cola (vokal), Iva Močibob (vokal), Valter Kocijančić (kitara, vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raul Varljen (klaviature), Vlado Simcich Vava (kitara), Deni Šesnić (kitara), Alen Tibljaš (bobni).
Njihov novi singel se imenuje Novi Berlin, izdelek, ki oznanja svež korak v novo smer, dve leti po izidu ‘povratniškega’ singla ‘Bez lica’. Medtem so objavili še mashup singel ‘Misli’ ter reworked verzijo pesmi ‘Bez lica’, ki jo je ustvaril duet iz Reke, The Siids.

‘Novi Berlin’ razkriva novo glasbeno podobo skupine, ki je povsem v koraku s sodobnimi glasbenimi tokovi ter hkrati dosega dobro mero avtohtonosti – ne samo do drugih akterjev, ampak tudi sebi lastno avtohtonost, pripadnost – to zvestobo do sebe so Paraf sicer izražali skozi celotno kariero. Od intenzivnega definiranja v raznolikih scenah osemdesetih letih prejšnjega stoletja, do premora, ki je trajal skoraj tri desetletja, pa vse do novodobnih glasbenih razmislekov, bogatih diskografskih re-izdaj ter nenazadnje – spektakularnih koncertov v regiji, Paraf še dalje izkazuje svojo dominacijo in si je pridobil svoj prostor v regionalnem umetniškem Panteonu.