Novi single zasedbe Pavel
‘Dobri se zaborave’
je naravni nadomestek sreče in žalosti!

Začetek leta je skupina Pavel otvorila s singlom “Ne daj na nas”, balado, ki je nastala v sodelovanju s Tedijem Spalatom in so jo skupaj predstavili na Zagrebškem festivalu. V poletje so zapluli z “Belimi jadri”, še eno uspešnico, nastalo izpod peresa Aljoše Šerića, za pozno jesen pa so nam pripravili, kot pove Aljoša, naravni nadomestek sreče in žalosti z naslovom “Dobri se zaborave”. Če smo mislili, da smo do zdaj slišali že vse, nas Pavel z vsakim novim singlom spomni, kako bogata, edinstvena in nepredvidljiva je njihova zakladnica glasbe. Videospot za novi single so posneli v okolici Zagreba, glasbo pa je v video osmislil režiser Radislav Jovanov Gonza, skupaj pa nam prinašajo pridih bohemskega zvoka in atmosfere.

“Želel sem ustvariti čisti tex mex, a je Slovan v meni refleksno priplaval na površje in dobili smo balkanski tex mex, naravni nadomestek sreče in žalosti, ki presenetljivo dobro funkcionira. Posebaj se moram zahvaliti bendu, ki je vrhunsko odigral zahtevno skladbo in Antoniju Gečeku, ki se je na trobenti pridružil našemu Stipi Mađoru. Gonzo je posnel čudovit videospot v bohemski atmosferi, polni čustev, ognja in blata. Plešite in jočite, zdravo je,” je povedal Aljoša o novem singlu, ki napoveduje peti studijski album, ki bo izšel v decembru.

“Album smo poimenovali “Ennui”, ki v francoščini pomeni melanholično dolgočasje. Tudi “Weltschmerz” je bil v igri kot naslov, a je ta beseda težka in obremenjena. “Ennui” je ravno prav pretenciozna in lahkotna, spolzi z jezika in v bistvu ni pomembno, da ljudje ne vedo, kaj zares pomeni. Naslovnico albuma je oblikoval Filip Gržinčić, komaj čakam izid, december je blizu, veselimo se.”