Preteklo soboto so Psihomodo Pop  v polni Šalati, na open air prizorišču v Zagrebu, praznovali 35. let od izida albuma ‘Godina Zmaja’. Po uvodnem DJ setu 2KulDJs ter mladostno razigranih rockerjih iz Zagreba,  The Mickes, so na oder stopili legendarni Psihomodo Pop.

Zvezdniki večera so nastop pričeli na malem odru – s tem so želeli spomniti na njihove začetke, ko se je še vse odvijalo v garažah in v majhnih klubih.

 ‘Ja sam’‘Ona vrišti’‘Bomba’ in antologijska ‘Kad sam imao 16’ so povzročili izbruh čustev občinstva – bend pa nam je s tem dokazal, da smo minulo soboto bili na koncertu, ki ga še dolgo ne bomo pozabili.

Na poti do velikega prizorišča – odra, je številno občinstvo Na Šalati pozdravljalo bend – z nestrpnostjo so pričakovali njihov prihod na glavni stage.

GobacBradaŠparkaKuzma in Tin so nizali vrhunske izvedbe uspešnic ‘Nema nje (zauvijek)’‘Telegram Sam’‘Volim crtane filmove’ in ‘Bože čuvaj Psihomodo’.

Gobac se je tudi tokrat dokazal kot eden najboljših frontmanov na Hrvaškem – napolnjen s pozitivno energijo, prav tako, kot na samem začetku kariere. Bend je nadaljeval v velikem slogu s hiti –‘Frida’‘Polako, polako’, Sve je propalo’, Starfucker’, ‘Ponekad’  občinstvo je hite od samega začetka spremljalo s petjem na glas.

Koncert je zaokrožilo dolgo in značilno obdobje njihove kariere, ki ga je zaznamoval na žalost mnogo prezgodnji Tigranov odhod – preminulemu članu skupine so prijatelji na odru posvetili pesem ‘Raj‘ – dodali so pripis: ‘Tigran, čuvaj nam mesto tam gor’.