Slovenska pevka in tekstopiska RiNA je včeraj v Apotheka baru v Trnovem predstavila čisto prvi album, ki ga je poimenovala Brez obljub. Soustvarjala ga je z avtorjema in producentoma Kevinom Koradinom in Cliffordom Goilom. Z razgibanimi ritmi, ki so jih pričarali kitarist Matej Čemažar, basist Domen Jurkovič in tolkalec Anže Burja, in vedno domiselnimi Rininimi besedili smo se opravili na nepozaben sprehod, ki je bil kljub slabši napovedi obsijan s soncem.

RiNA je v trnovskem baru Apotheka predstavila debut album ‘Brez obljub’, ki je izšel v digitalni obliki. QR koda, ki je na kapi, vodi do pretočnih platform, kjer lahko poslušamo njen album.
Na albumu ‘Brez obljub’ je 9 avtorskih skladb, za vse pesmi je RiNA sama napisala izvirna besedila, z razgibanimi ritmi in domiselnimi besedili pa riše še enega izmed številnih obrazov sodobne slovenske pop glasbe.
Izid albuma je izvajalka napovedala s singlom in istoimenskim videospotom, Krog, videozgodbo pa je z ustvarjalno ekipo Production Lair posnela v surrealni primorski zapuščeni vasici Slapnik, »ki simbolizira odtujenost in iskanje poti v življenju«. RiNA nam je razložila, kaj vse se je zgodilo na snemalni dan:
»Še en dan pred snemanjem videopodobe za mojo skladbo Krog je bilo rečeno, naj pridejo statisti v smučarskih kombinezonih, saj sem si želela, da bi spot posneli na belih strminah. Zaradi muhastega vremena pa smo se potem vsi skupaj odločili, da snemanje na snegu žal odpade. Zelo sem si želela smučati in po spletu okoliščin nazadnje pristala v Goriških brdih, « nam je razložila nasmejana RiNA.

Dodala je še:»Na snemanju je bilo polno smeha in zabave ter nepričakovanih preobratov. Najprej se je zapletlo pri obleki. Izkazalo se je, da moja izbira majice, ki naj bi bila ključni kos podobe, ni najprimernejša. Zadevo smo rešili tako, da sta mi majico in jakno posodili statistki Denise in Vesna in tako postali stilistki. Situacijo sem sprejela lahkotno in z nasmehom na obrazu. Stvari včasih ne potekajo ravno tako, kot smo načrtovali, ampak to je del čara ustvarjanja umetnosti,« pojasnjuje pevka RiNA.

RiNA rada ustvarja glasbo, ki je razmišljujoča, obenem pa ji veliko pomeni, da je glasba dostopna vsem in poživljajoča. S svojo glasbo in izraznostjo podira meje in odpira vrata iskrenosti in ranljivosti, obenem pa nas obdaja z lepoto in kančkom strasti. RiNIN glas je miren, a dramatičen val, ki raziskuje zgodbe srca in uma.
RiNA s tem albumom izraža svojo osebno pot in življenjske izkušnje, trenutke hitrih vzponov in padcev, odločitve in negotovost, tančice skrivnosti in žarek upanja. Zdi se, da želi skozi zgodbo predstaviti celoten niz čustev, s katerimi se lahko poveže in identificira slehernik. RiNA skozi svoje glasbene stvaritve izraža pristnost, ranljivost in moč.

»Še en dan pred snemanjem videopodobe za mojo skladbo Krog je bilo rečeno, naj pridejo statisti v smučarskih kombinezonih, saj sem si želela, da bi spot posneli na belih strminah. Zaradi muhastega vremena pa smo se potem vsi skupaj odločili, da snemanje na snegu žal odpade. Zelo sem si želela smučati in po spletu okoliščin nazadnje pristala v Goriških brdih,« nam je razložila nasmejana RiNA.