Reški kantavtor Sandro Bastiančić predstavlja novo pesem, balado ”Najljepša”, ki je nedavno premierno predstavljena na letošnjem mednarodnem festivalu šansona Chansonfest 2023.

”Najljepša” je posvečena čudovitosti avtorjeve žene v obdobju nosečnosti in v svoji nežnosti izraža očaranost nad preobrazbo ženske, ki nosi novo življenje. Navdahnjen s silovitostjo in lepoto nastajanja novega življenja, Bastiančić z balado naglaša posebno povezanost matere in nerojenega otroka.

Besedilo pesmi opisuje kako ženska med nosečnostjo zasije s prav posebnim sijajem in postane natanko to, kar nakazuje naslov – najlepša. Ne priznava le njene fizične lepote, temveč tudi notranjo moč in ljubezen, ki se razvije v tem posebnem obdobju. Pesem izžareva toplino in čutnost, prikazuje intimnost ter čudeže, ki spremljajo ustvarjanje družine.

Preneseni občutki veselja ter navdušenja nad čarobnostjo rasti novega bitja poudarjajo Bastiančićevo nadarjenost in občutek za pisanje besedil. ”Najljepša” ni le oda noseči ženi, temveč tudi globoka človeška izkušnja, ki poslušalce poveže z univerzalno ljubeznijo in občudovanjem čudežnosti življenja.


GLASBA IN BESEDILO: Sandro Bastiančić
ARANŽMA: Robert Funčić in Sandro Bastiančić
PRODUKCIJA: Robert Funčić

Glasbo in besedilo je ustvaril Sandro, pri aranžmaju pa se mu je pridružil njegov dolgoletni sodelavec in prijatelj, reški umetnik Robert Funčić, ki je zaslužen tudi za produkcijo. “Najljepša” je tudi ena od skladb, ki se bodo znašle na Bastiančićevem drugem kantavtorskem albumu napovedanem za leto 2024.