Simon Vadnjal – »Prizma«
42. festival Melodije morja in sonca
Simon Vadnjal, glasbenik, tv voditelj (Pop in, 24 ur) in novinar ter glasbeni samouk. Morda je ljubezen do glasbe podedoval po nonotu, cerkvenemu organistu, ki je igral 13 inštrumentov in je deloval kot zborovodja na Primorskem.
Nedavno je Simon izdal prvi samostojni album, Dan za sanje, na portoroškem odru pa je predstavil skladbo Prizma, ki nas spominja na »nostalgične, zlate čase.«

Pesem je Simonovo prvo sodelovanje s primorskim glasbenikom in tekstopiscem Dragom Mislejem – Mefom, glasbo in aranžma pa je ustvaril Kevin Koradin, okoli nastanka pesmi Prizma je nastala precej zanimiva zgodba, ki nam jo je zaupal Simonov producent Kevin:

»Prizma je moje prvo sodelovanje z Mefom, ki je za skladbo napisal besedilo. Zgodba te skladbe je, da sem jo končal le nekaj dni pred oddajo prijav na festival MMS 2023.
Nisem vedel, kdo jo bo zapel in sem jo pokazal Simonu le dva dni pred iztekom roka. Simonu je bila skladba takoj zelo všeč, Mef pa mi je poslal besedilo sredi noči. Tako smo vokale posneli naslednji dan in ostalo je zgodovina. Skratka, Prizma je res en tak organski komad, ki je nastal povsem spontano in je resnično plod ljubezni, ki jo imam do ustvarjanja, da včasih napišem in produciram nekaj zgolj zato, ker v tem uživam, brez, da bi se oziral na trende.
Hvaležen sem, da imam poleg sebe takšne nadarjene glasbenike in soustvarjalce s katerimi sodelujem, da smo to skladbo lahko pripeljali do končne postaje,« je navdušen primorski glasbenik in producent.

Simon se je v kreativno glasbeno okolje dveh primorskih glasbenih mačkov odlično vklopil. Kot glasbenemu samouku, mu je glasbeno pot tlakovala lastna zagnanost in ljubezen do ustvarjanja. V prvem letniku gimnazije je bil prepričan, da ga bo kos votlega lesa z žicami zagotovo bolje razumel kot starši in okolica in od takrat naprej so kitare izvedele vse skrivnosti, radosti, križe in težave. Verjamemo, da bodo tudi poslušalci začutili to pristno strast ter da bomo Prizmo letošnje poletje še večkrat slišali na radijskih postajah!