Razprodana dvorana Hale Tivoli, več kot 4000 oboževalcev iz vseh koncev Slovenije je včeraj pričakalo najbolj uspešno slovensko pevko vseh časov, Heleno Blagne.

V  večeru, nabitem s čustvi je Helena pred zbranim občinstvom odpela skladbe, ki so zaznamovale njeno kariero ter tudi nove uspešnice s prihajajočega albuma.

Helena je z osupljivo odrsko prezenco že s prvo skladbo, ‘Ti boš vedno prvi’, začarala zbrano občinstvo in privabila marsikatero solzo na obraz. Nadaljevala je z nostalgičnimi uspešnicami ‘Naj nihče me ne zbudi’, ‘Bodi srečen bambino’  in ‘Zaljubljena’. Priljubljena pevka je z nagovori med skladbami povezovala skrbno izbran program ter z duhovitimi nagovori nasmejala občinstvo.

Helena je navdušila s čudovito vizualno podobo, najprej je nastopila v prečudoviti, glamurozni rdeči obleki, kasneje pa v zlati večerni opravi.

Na odru so se Heleni pridružili številni glasbeni gostje in prijatelji; Manca Špik, Kvatropirci, Marko Hatlak BAND, Raay, Elvis Jackson in spremljevalna skupina Sopranos.

Z Manco Špik je zapela skladbo ‘Osamljena’, s Kvatropirci ‘V Stari konobi’,  virtuoz na harmoniki, Marko Hatlak  je zaigral znameniti  ‘Libertango’, Raay je Heleno spremljal na klavirju pri veliki uspešnici ‘Ti boš vedno prvi’, skupina Elvis Jackson pa je s Heleno zaigrala ska skladbo ‘ The Reason is Music’.

Seveda smo slišali tudi velike hite ‘Mačo’ in ‘Mornarček’ ki sta med drugimi razigrala občinstvo, večer pa je diva po bučnem aplavzu zaključila s pesmijo ‘ Va pensiero’ iz opere Nabucco.